Followers Remaja Purba

Friday, March 18, 2011

panggilan kampung

Aku dah selamat sampai di kampung tapi ambil masa yang agak lama sebab kitorang ronda bandar Melaka.. pssttt: yang sebenarnya kitorang sesat kat tengah bandar Melaka tu tapi nasib baik ada GPS tapi GPS tu ada masanya mengelirukan. kihkihkih..

Aku sebenarnya tak larat nak bercerita kat sini akibat keletihan teramat. Hubby dan anak2 dah selamat beradu, tinggal aku je yang terkebil-kebil hadap layan bw ni.


Ok, secara ringkasnya:
Lepas dah settle kan urusan anak2 pagi tadi, petang kat rumah: bersedia untuk pulang ke kampung. Alhamdulillah perjalanan yang tidak perlahan dan tidak terlalu laju.

Kitorang sempat layan Melaka River Cruise dan nampak gayanya anak2 paling teruja, seronok sebenarnya tapi sebab hubby tak cukup rehat, akhirnya kitorang putuskan untuk check in. Hotel mana...? takde maknanya, dah kalau balik ke selatan ni, sah confirm balik rumah pak sedara di Masjid Tanah.

Sambil2 layan blog ni, aku nak bw kejap. Segmen abg ben pun aku tak sempat layan, takpelah, nanti aku nak try terjah baca jawapan para blogger.


Nota:
Aku malas nak upload gambar sebenarnya sebab nanti loading blog aku slow. Rasanya nak masukkan juga untuk kenangan buat anak2.

7 comments:

Faris Adli said...

dah terjah jawapan dari dunia faris adli? tak terjah pun tak pe..

ariana's said...

Ariana baru je bawak anak2 bercuti kat Melaka Bulan 12 baru ni..Melaka memang best..tak puas jalan lag..cuma time pergi satu hotel pun x de kosong kat Melaka( sape suruh tak booking awal) last2 tido kat Kuala Pilah..hehe

Nobita Sensei said...

Melaka? I likeeeeeee~

aizamia3 said...

best memanglah best tapi apakan daya malam tadi langsung tak dapat berlama2 gara-gara sesat di tengah bandar, kihkih...

aizamia3 said...

faris: don't worry,cepat atau lambat akak akan terjah.

K.ariana: macam saya lak tak boleh bercuti ke selatan confirm dari plan nak menginap kat hotel akhirnya tak jadi.

Nobita: betul2.. samaler.. i loikee..

Cikgu Fikri said...

masjid tanah?
area ner tu?
huuuhh :)

aizamia3 said...

nak menghala ke arah solok duku..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...