Followers Remaja Purba

Wednesday, May 4, 2016

Biarkan 'dugaan' tu terkebil-kebil kat tepi..


Dah masuk bulan Mei..
Berdebar-debar.. tinggal 4 bulan je lagi..
Dak Kakak yang nak periksa, aku yang berdebar-debar lebih..
Moga rutin pembelajaran dak Kakak dan dak Adik dipermudahkanNYA..
Dak Nuha.. sabar ye.. tahun depan dapat kawan dan geng baru..
Aku..? Tiap hari join Explorace.. Amazing Race.. kihkihkih..

Sekarang..
Masa untuk fokus pada dak Kakak..
She is my main point now..

Apa-apapun..
Apa saja dugaan mendatang.. tolak ke tepi..
Biarkan 'dugaan' tu terkebil-kebil kat tepi..
Selagi tak mendatangkan bahaya.. tak mendatangkan amarah.. abaikan je..
'Dugaan' macam tu tak perlu dilayan.. buat menyesakkan fikiran..


StatusHati: Bila terasa rindu..



9 comments:

Chekgu Azrine said...

good luck untuk anak u ye
salam perkenalan

Mrs. A said...

Eh! sebayalah anak kita ;-)

Anak Mrs. A pun sama ada yang akan menduduki peperiksaan UPSR tahun ini.

lia ummiirfan said...

all the best untuk Dak Kakak dan u juga .. ☺️☺️

Nak tahu apakah tumbuhan paling kuat akarnya?

Nurzakiah Hanum said...

all the best

Khairul Bariah said...

betul tu..biarkan dugaan dan ujian terkebil2 kat tepi
ujian anak lebih penting..
best of luck untuk Dak Kakak

saya pun sama gak explorace setiap masa
tahun depan hero dan heroin nak berperang dgn exam
huhu..risau

salam kenal

Qhaifa Nur said...

Moga dipermudahkan...

Kakzakie Purvit said...

Usaha dan doa seiringkan moga impian menjadi kenyataan
Kakak akan jadi mentor adik-adiknya..

norhidana miswan said...

gud luck utk dak kakak... insyallah dia boleh lakukan yg terbaik

Mummydearie said...

Oh, anak perempuan sulung you ambil UPSR tahun ni! Adatlah tu kalau emak yang tak cukup nafas sebab takut. Ish, memang takutlah kalau ada anak nak sit exam besar-besar ni. Kalau boleh dibuat, dah lama rasanya mak-mak macam kita ni sit for exam dan anak pulak dok kat tepi tolong tulis jawapan aje!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...