Followers Remaja Purba

Tuesday, May 10, 2016

Siapakah gerangan berbaju hijau ala-ala Bollywood itu?




Dak Kakak yang gojes.. dak Nuha yang gebus.. dak Adik yang sempoi..
Mak Budak pulak perasan kurus.. miahahaha..


Sepetang bersama anak-anak di Majlis High Tea dan Family Day tempat kerjaku di Shah Alam Convention Centre (SACC) di SINI pada Ahad lepas..
Dress code: Tradisional..

Ramai yang tertanya-tanya, siapakah gerangan berbaju hijau ala-ala Bollywood itu?
Macam Aishwarya Rai.. bukan aku cakap tapi dorang..
Ramai tak percaya awek berbaju hijau itu dak Kakak, anak sulungku..
Terima kasih pada yang tolong jawab bagi pihak aku dalam group..

Aku tak dapat nak jawab sebab hp aku rosak..

Pada majlis tersebut:
Cabutan bertuah: Nombor aku bukan antara yang bertuah..
Hadiah pakaian tercantik wanita menjadi kepunyaan aku --> mak budak perasan kurus dan perasan ratu selfie..

Terima kasih pada my SIL yang membantu menyempurnakan permintaan gedik nakal aku dalam cubaan memenangi pakaian tercantik.
Kesemuanya ditaja dari wardrobe butik andaman my SIL..
Disebalik kemenangan aku tu, ada yang cakap..
'Patutnya kakak baju hijau tu yang menang..'

DAN.. memang aku harapkan begitu, nak 'kakak baju hijau' tu yang menang.
Pasti lagi berbaloi kalau hadiah tersebut menjadi kepunyaan dak Kakak sebab outfit dia antara yang tercantik aku rasa dan dah tentu aku boleh tumpang glam.. kehkehkeh.. nak jugak tu..

Nape takde hadiah misteri.. pakaian terbaik ibu dan anak..
Kalau ada.. makin perasan kuruslah aku.. kihkihkih..


Semalam di tempat kerjaku..
Masih ada yang tertanya-tanya siapa yang berbaju hijau tu..
Bila kuceritakan pada dak Kakak.. malu-malu dia mendengarnya.. hehehe..
Siap pesan, nanti ibu send gambar dekat kawan kakak boleh..?
Nampak dia gembira bercerita dekat kawan-kawan di sekolahnya..
Nanti aku nak cuci gambar tu, letak atas meja dalam bilik dak Kakak..


StatusHati: Sesekali nak merasa cantik bak pengantin.. ada peluang jangan lepaskan.. ye dak..?


9 comments:

Haslinda Lynn said...

comeynya

Nurzakiah Hanum said...

wow

norhidana miswan said...

mcm adik badik kak... tak sangka dh beso dh dak kakak kan...
mule2 tgk td ngn kt fb mcm tak caya itu anak dara akak...

Diana Rashid said...

dah ada anak dara rupanya.cantik pulak tu..macam adik beradik je dengan mamanya...:)

Falsya said...

anak ibu dh besarrrr dhhh..nmpk kakak ngan adik..hehehe

Siqah Hussin said...

Bagusnya satu family ikut tema pemakaian. Macam nie baru best! Hii. Dah besar anak dara akak. Cantik, macam adik beradik dah dengan mak nya :)

Kamsiah Yusoff said...

wow..dah ala2 ratu kebaya dah tu ..

anis abdullah said...

ingat adik beradik takpun kawan sebaya....dua2 pun cantik molek berpakaian.

Mar Mansor said...

memang cantik..patutlah menang

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...