Followers Remaja Purba

Monday, May 9, 2016

Aishwarya Rai di SACC, Shah Alam


Semalam..
Bertempat di Shah Alam Convention Centre (SACC) telah berlangsung Majlis High Tea dan Family Day tempat kerja aku yang bertemakan tradisional..

Awalnya..
Aku pening tak tahu nak pakai apa..
Kesian jugak pada anak-anak sebab aku takde prepare apa-apa langsung..
Tiba-tiba.. ting..
Idea nakal menjelma..
Dah alang-alang pihak pengurusan tempat kerjaku menetapkan dress code: tradisional, akhirnya cubaan mendapat khidmat dari pakar diperlukan..

Maka..
Aku telah mendapatkan khidmat my SIL yang mempunyai butik pengantin untuk all out bagi menghadiri majlis tersebut..
Sebab apa..?
Ada hadiah untuk pakaian tercantik pada hari kejadian..
Sebelum tu lagi aku dok whatsapps dalam group..
'Sahaja aku pergi ke Majlis High Tea untuk menang best dress..'
Sahaja aku pergi ke Family Day office aku untuk menang cabutan bertuah..'


 Hasill kerja tangan my SIL..
Beliau juga yang make up aku semasa di SINI..


 Dipintu masuk dewan SACC..
Dak Nuha bersanggul rambut palsu..
 

 Ada yang kata dak Kakak macam Aishwarya Rai..


 Suasana dalam dewan..
Aku dapat meja jauh dari pentas.. hampir dengan pintu masuk..
Tapi oklah.. dekat sikit anak-anak nak pergi toilet..


 Kelawaan dak Nuha bertahan sementara..
Dak Kakak masih maintain, malu nak berjalan katanya..



'Ibu.. ada lagi tak pink dekat mata Nuha..?' Dak Nuha bertanya sambil pejam mata..
'Ada sikit lagi.. kenapa..?'
'Balik nanti nak mama make up lagilah..' huhuhu.. anak dara kenitku itu..
Berbeza pulak dengan dak Kakak.. dah pakai cantik macam artis Bollywood, hanya duduk di tempat duduk.. malu katanya..
Dak Adik.. lagi tak kisah dengan suasana keliling bila tab dalam genggaman..

 Alhamdulillah dak Nuha tak meragam teruk.. syukur..


 Bergambar kenangan dengan geng Remaja Purba dan rakan tempat kerja..

 Anak-anak takut nak bergambar.. biar ibu yang bergambar dengan Bumble Bee..


DAN..
Walaupun aku tak menang untuk cabutan bertuah seperti di SINI..
TAPI..
Aku menang sesuatu yang pada aku dak Kakak yang layak menang..

Bersama Dato' KPE..
Hadiah di atas kemenangan pakaian tercantik kategori wanita..

Last but not least..
Hadiah tersebut telah selamat dibahagi dua dengan my SIL..
Berbaloi-baloi sebab tupperware special edition menjadi kepunyaan aku..
Terima kasihlah kak.. tunggu next event pulak.. ekekeke..



StatusHati: Bila sesekali melaram.. terasa diri jadi perhatian..


9 comments:

Qhaifa Nur said...

Mmg pening nk pakai baju apa..klau dh ada tema...cantiknya
menang jugaa...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Macam aishwarya nampak. Ada gaya.

Jobdirumah Buat Duit said...

Cantik macam aishwarya akak.

OhPanduan said...

Terbaiklah baju tu. Ada gaya aishwarya akak.

norhidana miswan said...

dak kakak nmpak mcm dewasa sgt kak... nampa mcm kwn seopis ko hehehe...
segan lah dia ngn baju ala2 bollywood tuh... nsb bkn pesen sari tuh ehehhe

dh mcm pantin dh ko kak... lagi bila sesekali makeup mmg cun lah...
taniah jgk menang hadiah utk baju cantik tuh

Malinda said...

manisnye dak kakak...tapi mak dgn anak dua2 pon memang cantik...memang patut salah seorang menang...taun depan mungkin giliran dak kakak pulak...mudah mudahan :)

Haslinda Lynn said...

macam kajol pun ada tu hihi
cantik

amirah said...

waaa...berbaloi2 la ai...syok nya sekali sekala dapat mcm ni..ai kurusnyaaa...mcm remaja sungguh!!dak kakak canteknyaaa..dah anak dara sgt dah nampaknya..dh nmpk dewasa dah...

Mar Mansor said...

kurus-kurus memasing

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...