Followers Remaja Purba

Thursday, May 12, 2016

Chemerkau Chekas Chalet, Ulu Dong, Raub, Pahang



I wish I could..

Nak jugak interprem tu.. kehkehkeh..



Sambungan kisah dari SINI..
Entry tertunda lagi..

Program Team Building 2016 telah dijalankan dengan jayanya di Chemerkau Chekas Chalet, Ulu Dong, Raub, Pahang pada 15 - 17 April 2016..
Program wajib tahunan yang perlu dihadiri oleh warga tempat kerjaku, hanya mereka yang disahkan tidak boleh mengikuti program ini sahaja yang terselamat tak perlu pergi..

Dari segi liputan telekomunikasi..?
Tiga hari 2 malam aku berada di Ulu Dong ini di mana tiada liputan internet.. cuma agak bernasib baik tahun ni tak se'adventure' tahun lepas di mana program dibuat di SINI.. di Tasik Temenggor, Royal Belum, Perak.. langsung tiada liputan, baik internet mahupun nak buat panggilan..


Disambut dengan iringan paluan kompang..


Dijamu dengan cendol.. sedap.. besar-besar cendolnya..


Kemudian kami  beramai-ramai berjalan menuju ke sini..
3 hari 2 malam berkampung di sini..



Pertama kali kami diletakkan di dalam dorm..
Sesekali kan.. asyik dok dalam bilik hotel je.. kali ni kita rasa kelainan..
Gambar.. bayangkan jelah suasana dorm macam mana ek..


Petang tu masing-masing tak sabar nak berendam..
Aku..?
Macam biasa.. selfie + ambil gambar kengkawan..
Mandi..? Setakat berendam memang taklah..
Kalau meluncur dengan pelampung, ye aku nak.. ekekeke..


Aktiviti hanya dimulakan pada sebelah malamnya..
Santai dan rileks je..


Dengan wujudnya team works, kita menggabungkan talent yang ada dari latar belakang yang berbeza untuk aktiviti yang lebih menarik dan happening. Semua ni dibuat pada hari kedua program..

Bersambung..


Kepada yang berminat disertakan maklumat untuk dihubungi..


StatusHati: Elakkan menghukum tapi cubalah memahami..

9 comments:

paridah said...

RAUB NI MMG BNYK TEMPAT YG CANTIK UTK DILAWATI SAMBIL IKUTI PROGRAM YG DIANJURKAN...ALAM SEMULLA JADINYA INDAH XTERCEMAR...

Diana Rashid said...

wah..ada air terjun tu..bestnya..

Kakzakie Purvit said...

Mendamaikan sungguh. Tapi tak ada talian kalau emergency agak-agak macamana ye?

el said...

bestnya ada sungai...sure sejuk gedi tu haha

Puan Kutu said...

Wow best.macam2 acara ada..panas2 ni tengok cendol sedap plak.nyum2

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok pergi tempat macam ni. Boleh hilang pening dengan jem di bandar.

Jobdirumah Buat Duit said...

Bestnya dapat berendam dan mandi sungai. Sejuk tu.

OhPanduan said...

Bestnya bila ada air sungai. Mandi seronok tu.

Siqah Hussin said...

Bestnyaaaaa! Seronok ada event camni. Lupakan hal pejabat seketika kan :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...