Followers Remaja Purba

Monday, May 16, 2016

The Angry Birds Movie


13 Mei 2016.. Jumaat lepas..
Dua kisah berbeza dirangkumkan dalam satu entry..

Tengahari..
Terasa ringan beban digalas..
Niat untuk menjamu warga tingkatku akhirnya menjadi kenyataan.
Sempena penghargaan yang aku terima sebelum ini, akhirnya berjaya juga aku realisasikan dengan bantuan dari chef Hubby..

Nasi minyak, kari kambing dan buah menjadi menu pilihan..


Motif..?


Seharian dak Nuha dengan aku di tempat kerja..
Puas kupujuk minta ikut babah balik, langsung tak berkesan pujukan aku..
Bagi dia.. 'sesekali dapat peluang memang takkan dilepaskan..'
Kebetulan ada pulak kawan, lagilah dia tak nak balik.. leka dengan kawan barunya..


Malam..
Kalau siang dak Nuha dah penat bergumbira di tempat kerjaku.. malam kena overtime dekat cinema pulak atas permintaan dak Kakak dengan dak Adik yang nak sangat menonton The Angry Birds Movie..

Cuma kali ni kami pilih masa tayangan yang agak lewat..
Dak Nuha yang tak reti dok diam, tewas jua akhirnya..
Jangan kata dak Nuha, aku pun turut sama.. terlelap-lelap menunggu kesudahannya cerita..
Sinopsis filem ni boleh tanya en. Google..
Aku cuma layankan kehendak anak-anak..



3/5 bintang untuk filem ni..



StatusHati: Next filem..??


9 comments:

norhidana miswan said...

comei kwn baru dak nuha tuh...

belum kesempatan nk layan movie angry bird tuh... tp mmg niat nk bwk aiyan tgk jgk

Husna Rahman said...

best ke citer angry bird movie tu??

Jobdirumah Buat Duit said...

Macam menarik juga jika dapat 3 bintang tu. Best ker akak?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Ada dua kisah dalam satu entri. Ada tengok juga iklan dia. Tapi tak tahu lagi nak pergi tengok ker tak.

OhPanduan said...

Kadang-kadang layan kerenah anak ok juga. Bagi mereka happay sikit tengok katun.

eima said...

3 bintang je .. tak besh ek ...
nak pi juga tp nak tgu dah full pack ...dan abis semua exam ank ... baru boleh pi berjimba2 balik...

idzwa kamaruddin said...

3/5 serius?

Mummydearie said...

Oh, itu yang suruh saya datang jumpa tu ya! Ada jamuan rupanya ^_^

Ya ke Angry Bird tu dapat 3/5 aje? Sebab apa? Sebab tertidur ek. Hehehe!

Siqah Hussin said...

3 bintang je akak bagi. siqah teringin gak nak tengok filem ni sebab suka juga main angry bird dulu. hihi. maybe boleh tunggu sampai kuar astro best jela :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...