Followers Remaja Purba

Friday, May 27, 2016

Nak cantik kan.. nak lawa kan..


Pagi tadi..
Hampir je aku nak tekan button post lepas mengarang panjang dalam laman facebook. Asal geram je nak lepaskan kat situ..
Tapi bila aku baca berulang kali, akhirnya ianya hanya menjadi tatapan sendiri..
Dok lah kau dalam ruangan draft dendiam ye..
Tak perlu nak perbesarkan isu tu..

Tarik nafas.. hembus nafas..
Senyum..
Nak cantik kan..
Nak lawa kan..
Senyumlah dari hati..

Alhamdulillah..
Aku berjaya mengawal emosi negatif yang ada dalam diri pagi tadi..
Lega.. emosi negatif tersebut tidak menguasai diri hari ni.
Syukur Ya!Allah..
Terima kasih kerana menyayangi diriku ini..


StatusHati: Musim cuti sekolah bagi pertengahan tahun pun bermula..


11 comments:

Suriaamanda said...

Cuti dh Abih..dh Abih guna utk jaga Mak..mmg tahun Ni Tak ke Mana la Dania...hujung tahun nanti Kot...well tahniah berjaya kawal perasaan..kadang2emosi Kita Ni x stabil kan...

Yana Libra said...

tahniah berjaya kawal emosi :)

norhidana miswan said...

hehehehe....
esok lusa cuti... mmg senyum meleret2 nih

Umi Nazrah said...

setuju. tak perlu nak lepaskan amarah kat fb sangat. kan? senyum :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah dapat control lagi. Syabas jadi seorang yang gagah bila dapat tahan kemarahan.

Jobdirumah Buat Duit said...

Senyum itu lebih baik dari kita marah-marahkan. Senyum itu satu sedekah ;-)

Farrah MF said...

Alhamdulillah. Tak guna luahkan perasaan di FB, nanti macam-macam isu yang boleh timbul.

Farrah MF said...

Selamat cuti-cuti!

Kamsiah Yusoff said...

alhamdulillah dan tahniah kerana berjaya mengawal dan mengendali emosi sendiri..

HeNRieTTa JoSe said...

btul tu...klu org spoilkan mood kita di pagi hari, mood tu menghantui kita smpai malam...kena kuat dan tabah utk hilangkan mood negatif tu...sangat ssah jgak kdg kdg...

Mummydearie said...

Tak seronok rasanya kalau pagi-pagi lagi dah ada vibes negativekan. Kalau boleh tiap-tiap hari nak yang indah-indah aje berlaku. Selagi boleh bersabar, sabar ajelah jawabnya Aiza!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...