Followers Remaja Purba

Friday, May 13, 2016

Aduh.. tepuk dahi dibuek eh..


Tiba-tiba rasa nak bercerita mengenai my Atok Muo..
Ada yang bertanya, muda ke tua my Atok tu..
Siap pandai ber whatsapps dengan cucu lagi..
My Atok Muo tu masih muda..
Muda pada pandangan mata lelaki lah.. kehkehkeh..
Belum tua mana pun, kata orang 'life begin at forty..' itulah usia beliau..

Bab merapu serah pada beliau..
Memang superb, silap-silap hati pun boleh tersentap.. kehkehkeh..
Tapi pandai memujuk.. manalah cucunya ni tak naik tocang 'melawan' balik..


Sebahagian dari perbualan dengan my Atok..

Dari mula mengusik..

Dikenakannya aku balik..

Aduh.. tepuk dahi dibuek eh..



Tapi.. itulah my Atok.. satu sisi yang mampu menceriakan kembali keadaan..
Moga atok dan nenek vogue kekal bahagia hingga ke akhir hayat..
Sayang atok.. ekekeke..


StatusHati: Kamu bilang padaku bahwa kamu benar cinta..

 

9 comments:

Siqah Hussin said...

Hihi. Sempoi sungguh atok akak. Seronok melayan :)

ewanthology said...

atok muo ada instagram x?

paridah said...

ATOK YG SUKA BERSELOROH MMG DISUKAI ANAK CUCUNYA..

saniah ibrahim said...

Bestnya atuk aiza ya ,pandai wasap,pandai bergurau dengan cucu...seronok dapat atok camni kan..

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Pandai melawak ye :)

Pha Is said...

hahaha... giler steady atok.. hahaha

JAMIL HASHIM said...

teringat arwah nenek...

amirah said...

hahaha....memang sempoi

Mummydearie said...

Hahaha! Memang funnylah atok Aiza ni. Boleh buat lawan berceloteh. Kalau dapat cucu macam saya yang tak kering gusi dok membebel, memang sampai 'to be continued' lah bebelan jawabnya!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...