Followers Remaja Purba

Tuesday, January 7, 2014

The Captain Steamboat & Grill


Amaran: Entry yang agak panjang..
  • Biarpun setiap hari aku lalu depan restoran ni tapi belum pernah aku cuba..
  • Dan akhirnya, kenangan terlakar di sini sempena ulangtahun mak budak baru-baru ni..
  • Pada mulanya hubby tak minat nak makan kat sini sebab 'tak kenyang' katanya..


Boleh hubungi no. telefon tu untuk tempahan atau sebarang pertanyaan..

Layanan memang terbaik..
Moment paling menarik.. aku dan dak Nuha disambut dengan payung dari parking kereta.. sebab malam tu hujan..
Kalau rasa nak disambut cenggitu datanglah time hujan.. ibu dan anak jelah yang merasa.. kihkihkih..


1 Januari 2014.. selamat hari Ulangtahun ye Pak Belalang..


Selain dari kakitangan kat situ, dak Kakak juga turut memainkan peranan..
Buat pertama kali, aku tak amik langsung makanan yang ada.. sebaliknya makan apa yang dak Kakak amik.. sudahnya aku yang kena habiskan..



Sebahagian menu yang ada..

Kalau dah nama blogger, apa saja yang menarik dipandangan mata semua nak diamik gambar..

 
Berbaloi-baloi bagi hubby.. dari kata tak mengenyangkan.. tu dia menunya..

Aku tengok jelah sebab aku bukan peminat kambing..


Dak Nuha yang dah mula gelisah..
 
Rupa-rupanya..

Dak Adik langsung tak makan.. dok leka nak main..



Sudu tu sampai patah digigit dak Nuha..
Gusi gatal.. penangan gigi geraham bongsu dia yang baru tumbuh..


Macam biasa.. lepas makan.. senang dorang nak kemas..


Sebelum balik.. kita bergambar dulu..


 dari pintu masuk..

  • Kalau ikutkan pemandangan sebelah kanan adik lagi menarik tapi sebab jauh dari tempat duduk kami, takdelah aku beria-ia nak amik gambar.. inipun guna uncle SAM..
  • 'Rugi pulak tak bawak cik Nikon..'
  • Dak adik.. 'Ibu.. jomlah kita makan lagi kat situ..'
  • Bukan tak nak bawak tapi dak Adik bukan nak makan sebaliknya sibuk nak main..




psstt: Lokasi Restoran Steamboat ni di Lot 2658 Persiaran Hamzah Alang, 41050 Meru, Selangor.. tak jauh dari Klang Sentral..




9 comments:

Rosniena said...

banyak ke menu dia for stimbot

Cik Puan Rara said...

bab eskrem tu mmg sedap.tu yg paling suka.ehehehe

Aziela said...

Nuha dah potong rambut pendek...makin tembammmm. Eii..geramnyaaa

Queen Teratai said...

owh.. xdela jauh mana pun.. dekat jer...

:: Mrs.Eady :: said...

nuha comel!

mkn terbaik!

tapi jauhh..uhhh..

Nurzakiah Hanum said...

wow

Gee Lion said...

agak jauh dari tempat saya kak aiza. di tempat saya, selalu saya pergi flamingo sunway tu je.. suka makan steamboat sbb pilihan dia banyakkkkk dan mngeyangkan... =)

UmmuAidan-Arissa said...

dapat jugak bergambar ala2 Kapten yer yg last tuh..hehe

Amim Blog said...

menarik. nak kena cuba ni..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...