Followers Remaja Purba

Thursday, January 16, 2014

Berbedung..? Mak budak ada baby baru..??



Petang semalam..
  • Kebetulan ketika aku tengah bersilat kat dapur, hubby tetiba muncul.. dapat pelepasan balik awal rupanya..
  • Bila ada peluang depan mata takkan nak lepaskan.. ye tak..? kihkihkih..
  • Makanya.. inilah hasilnya..
  • Menu untuk makan malam keluarga kecik aku --> kari kambing, udang masak lemak, ikan masin dan sayur tempe..



  • Dak Adik gemarkan kari kambing.. ok boleh geng babah..
  • Dak Kakak layan udang masak lemak tu.. ok boleh geng ibu..
  • Dak Nuha.. nak suap sendiri.. tapi bukan ke mulut dia tapi ke mulut aku..



Malam tadi..
  • Dak Nuha lagi gedik dari aku rupanya bila babah dia ada kat rumah..
  • Tak boleh kena usik sikit.. mulalah merengek menjerit.. aku pulak yang geram..
  • Sudahnya..


Mula-mula dak Nuha boleh gelak-gelak bila aku bedungkan dia..


Berusaha untuk melepaskan diri..
Mana boleh lepas, aku guna selimut.. kan besar.. kehkehkeh..


Bila tak dapat lepaskan diri.. dia gunakan senjata dia ---> merengek nak menangis..






psstt: Tetiba rasa rindukan suasana dan bau ketika anak-anak masih kecil dulu.. tu yang dak Nuha jadi mangsa sebab dia yang paling kecik dalam rumah.. kihkihkih..



21 comments:

Eza Ridzwan said...

"Bila ada peluang depan mata takkan nak lepaskan.. ye tak..? kihkihkih.."

ayat tu buat i pk ke lain..hahahaha...

Kakzakie said...

Badan Nuha dah gebus tu memanglah kena guna selimut utk bedung. Geram tapilah tengok Nuha ni:)

Kakak suka kari kambing!

Nurzakiah Hanum said...

hahaha

UmmuAidan-Arissa said...

Heheh..cian dak nuha kena buli..siap bedung lagi tuh..eerr apa citer baby yer? masih tunggu lagi berita tuh..suspen nie..:)

NM03 said...

kambing feveret aku

masak lemak udang feveret aku

sayu buncis feveret aku

ikan masin... lagi la feveret aku no 1

eh, semua la feveret aku....

yg tak feveretnye, kau tak jemput aku. hahahahaha

t.a.t.a said...

"Bila ada peluang depan mata takkan nak lepaskan.. ye tak..? kihkihkih.."



Saya dah fikir lain. Hahahahahaha.

my name is lily said...

sabar je la... siap kena bedung...

gulai udang itu menawan.... awww!

ZazaMyMoon said...

pergghh kagum mak budak purba masak kari kambing.. hehehe
lauk udang masak lomak tu rasa mcm nak terkam je..
lahai cute nya nuha kena bedung.. haha

Aziela said...

Sampaikan dinosour purple tu pun sibuk intai2... Sedap giler menu semua.

aizamia3 said...

Eza Ridzwan:
hehehe.. janganlah..


Kakzakie:
Boleh geng dengan dak Adik.. ;)


Nurzakiah Hanum:
hehehe..


UmmuAidan-Arissa:
part new baby, belum ada apa2 lagi setakat ni.. masih berusaha.. hehehe..


- AZIE - said...

gilo..seme peberet tue..besaunya udang

Queen Teratai said...

hahah atu perkara biasa.. Queen pun kalau geram sgt bedungkan aje.. hehehe

aizamia3 said...

NM03:
hehehe.. kalau dekat, takdak hal.. ai on je.. ;)


t.a.t.a:
haippp.. babab kang.. hahaha..


my name is lily:
itulah.. teringat-ingat dibuatnya..


ZazaMymoon:
kari kambing kalau mak budak buat memang ohsemlah.. hehehe.. kari kambing tu ai tukang rasa jelah awak.. kehkehkeh..


Aziela:
Udang tu saya yang masak.. hehehe..

aTieYusof Family said...

sedap2 masakan tu.. smpat juga masak pelbagai lauk kan?.. hehe
jadi mangsa lah yg kecik kena bedung! comel je tgk..:)

faraherda.razalan said...

Hahahahah! Kuatnya awak bedung dak Nuha tu. Smpi tak boleh lps. Heheheheh...comel lak tgk dia merengek tak dpt lepas.

Udang msk lemak tu, menawan kalbulah. Ishhh! udang apa tu? Besar!

Al Kisah said...

bagus ghak idea nie.. kalau anak aku noty.. aku bedung je dia nanti..

Daddy Ziyyad said...

perrrghhhh..dah ada kari kambeng..ada udang masak lemak lagii..marbelesssss

Dr Singa said...

bagilah Nuha adik satu!!!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya kari kambing tu Aiza... :)

Gee Lion said...

cian dak nuha kena 'buli' ye dgn mak dia. haha. tambah2 lah lagi sorang.. ops?

Puan Kutu said...

kesian nuha jadi bahan eksperimen..mmg layak sgt dah bagi nuha adik

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...