Followers Remaja Purba

Sunday, January 26, 2014

Makin kembang kembunglah jawabnya..



Hari ni konon-konon nak cuti rehat dari memasak..


Kruk.. kruk.. kruk..

Oh!Tak boleh jadi macam ni..
Perut ni tak nak bagi kerjasama pulak dengan tekak..

DAN..
Akhirnya.. siap juga aku masak..
Demi dak Kakak.. dak Adik dengan dak Nuha..
Eh!Mak budak pun sama..
Makin kembang kembunglah jawabnya..




psstt: Semalam bawa dak Nuha jumpa Dr. Ariff..setakat ni perkembangan dia ok sikit berbanding semalam..



6 comments:

❤Kamsiah❤ said...

masak sendiri,walaupun ringkas tetap menyelerakan..

Arham Md Ali said...

Dulu memang tak suka memasak tak, rasa leceh nak menyiang dan membasuh lepas siap masak - jadi lagi suka makan luar.

Tapi sejak sem lepas rasa macam banyak sangat duit habis untuk beli makanan, dan bukannya sekejap pun makan luar sebab nak bjalan kaki gi restoran dah 10 minit, makan 15 minit, balik pulak bjalan lagi 10 minit, tu tak tmasuk waktu menunggu.

Dan bila memasak dekat rumah rasa best, boleh hilang stress. Jadi selalu tengok youtube untuk resipi baru. Tapi still tak suka menyiang dengan basuh tu.

Tihara said...

biarlah kembang kembung
yang penting sihat :)

Kuazue Mohd said...

hihihi.. makan2 sila excersis ya...

Gee Lion said...

Janganlah cuti-cuti.. kesian kat anak-anak tu.. hehe.. :p

amirah said...

tu la pasal...kdng rasa mcm dah simple dah masak ni tp eh eh..mcm sedap pulak...huhu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...