Followers Remaja Purba

Sunday, July 1, 2012

Main Baling Selipar..



Kalau semalam kisah bersiar-siar dengan dak Adik, hari ni nak share kisah dak Kakak pulak..



Dorang ni kalau bab bergambar memang sanggup je jadi model aku walaupun aku hanya guna 3310-i je.. DSLR aku masih kat kedai (belum beli lagi daaa..)


Dak Kakak jarang nak join aku berbasikal --> dia lebih suka main baling selipar.. tak cukup petang sambung main waktu malam tapi dengan syarat mengaji dulu.. Biasanya aku bagi chance hari Jumaat atau Sabtu --> tengok jugak, kalau hubby takde, tak dapatlah dorang main kat luar waktu malam..

Kat TDBi ni memang best + happening.. boleh dikatakan tiap-tiap petang + malam mesti ada je aktiviti bebudak ni ---> kecuali musim exam dan hujanler kan.. Tapi kalau hujan dak Adik pulak merengek nak  mandi hujan.. Ada je alasan dia nak main kat luar rumah..

Berbalik pada dak Kakak.. Patutnya kat sekolah time Pendidikan Jasmani tu buat aktiviti ni.. Memang confirm bebudak taman aku yang menang.. Mana taknya.. tak jemu-jemu dorang main.. sampaikan ada je selipar yang hilanglah + ter ter baling atas bumbung rumahlah.. Satu kerja pulak nak beli yang baru.. Yelah.. sebelah ada.. sebelah lagi atas bumbung.. Kalau nak dihitung, aku rasa boleh jual bundle selipar tu semua..

Jangan kata budak-budak.. mak budak pun sama main tau tapi bukan akuler.. Keinginan nak main tu ada tapi sape lak nak jaga dak Nuha kan ---> alasan..





psstt: Dak Kakak ---> berbaju biru.. dak Adik ---> naik basikal tu ler..

psstt lagi: Dulu.. aku puas gak main baling selipar ni.. Geng aku ramai budak lelaki ---> nampak 'ganas' sikit.. hahaha..

last psstt: Kalau malam minggu memang happening bebudak ni.. Lagi happening kalau ada buat makan-makan kat pondok depan rumah ---> dah lama tak buat xtvt tu.. insyaAllah sambut puasa nanti akan buat..



15 comments:

kakcik said...

Bila nak singgah ke rumah kakcik? :)

Zie said...

wah bestkan... Happening gilerrrr.. Leh terkenang zaman kita kecik2 dulu... Main tuju seliper ni...

Kalamhati said...

teringat zaman bebdk dulu..seronok main baling selipar ni..huhu

Riswin Zahari said...

haha- dulu layan gak men baling seleparr ni ^_^

[PCL] said...

fuhh..ramai rakan sebaya dak akak tu yer, sian2 ank pcl kat umh ni..teman2 depa masih kecik2 lg...kawasan baru ..maklumlah. main baling kasut mmg nostalgia sanngat,...hanya tinggal kenangan saja...kalau blk kpg ..tak nampak pon bebudak kpg main...dulu lain,..zaman dah berubah tp tak semuanya akan turut berubah sama kan...masih ada kenangan di tempat2 lain.

YATZAKIE said...

teringat masa kecik dulu..nila mainan masa kecik2..selain main konda-kondi.hehe

Eera Shera said...

bkn bdk2 je kak. kwn2 kelas sy pn suka main baling selipar haha

IntaNBerliaN said...

tibe2 tingat zaman budak2 dulu.. slalu gak main baling selipar ni..

msredcheesecake said...

Hahaa.... Memori main selipar.... Jom main nak?

eLL said...

macam 'malam raya' pulak malam-malam happening gini. haha

alin said...

teringat masa kecik.. eh skrg masih boleh main kan >.<

ct rahani said...

aktiviti yg paling happening masa kecik2 dulu.. main selipar.. asyik kena marah ngan mak sbb bila nak pakai slipar mesti hilang.. haha..

QueeN TerataI said...

bestnya ramai rakan sebaya mcm ni.. kalau Ammar mmg xde kawan... x pnh pun tgk budak2 main2 kat luar rumah.. kebanyakkannya yg duduk kawasan rumah QUeen blm ada anak dan anak msh kecik2 mcm ammar juga.. makanya main dlm rumah jer.. :)

teringat gak memori kecik2 dulu baling selipar.. siapa kalah kena baling dgn selipar.. adoiii sakit!

kay_are said...

mase kecik2 dulu ni r permainan femes kot.. kne se das memang sedap rase nye.. huu

pha is said...

dah lama tak main tuju kasut... dulu pnah dapat naib johan pertandingan tuju kasut dalam karnival sukan tradisional anjuran persatuan silat.. hehehehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...