Followers Remaja Purba

Thursday, July 12, 2012

Macam mana pulak aku boleh ter delete ni..?!


Petang semalam boleh pulak aku tak perasan aku tersilap 'kosong'kan folder yang tak sepatutnya.. Hasilnya.. habis gambar dak Nuha lepas kenduri tu.. Ada antara gambar tu aku nak share kat sini tapi sayangnya..

Nasib baik aku tak kosongkan semua folder tu.. aku delete satu persatu folder tu.. Masa kejadian tu, sambil upload simpan dalam external hard disk sambil layan tv.. maka tak perasan aku tersilap folder.. Nak menangis marah pun tak guna.. menda dah jadik.. senyap jelah.. salah sendiri..



Hari ni, aku akan memulakan sesi penyusuan menggunakan botol susu kepada dak Nuha ---> memandangkan tak sampai 2 minggu dari sekarang aku akan kembali bertugas.. dan yang paling penting moga dia tak keliru puting susu.. tu yang sampai aku sanggup redah ke Setia City Mall cari botol susu untuk dak Nuha.. Jenama usah tanya tapi aku carik kat Mother Care ---> alah kat tempat lain pun ada..

Dipendekkan cerita, abaikan je tajuk kat atas tu sebab bila dah siap entry ni, ada dua kisah pulak rupanya..




psstt: dak Kakak pantang aku hilang sekejap.. mesti nak dukung dak Nuha.. 'sabar kakak.. tunggu Nuha besar sikit ye..'

psstt lagi: Asal petang je dak Adik merengek nak main kat luar.. tapi semalam aku geram.. aku kunci rumah tak bagi keluar.. aku 'rasuah' dia dengan kartun kat astro..

last psstt: dak Nuha.. moga aku berjaya dengan misi aku kali ini..


27 comments:

kakcik said...

Mudah2an apa yang dirancang itu akan berjalan dengan lancar seperti yang diinginkan. InsyaAllah. :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

eLL said...

hehe, semoga berjaya misi dak nuha.
cerita apa dilayan sampai terdelete tu.. hehe

Asyifa Mustaffa said...

siannay ...anak kene kurung...hahaha...msti maknya dah tahap tensen tu kan...anak lesap aje yek...hehe...

Ibu Lala said...

gud luck...

DekNie said...

tersalah delete? dlm recycle bin xde ke kak?

Hansyirah Takezur said...

sedih kan kalau terdelete folder gambar.

kalau saya,mmg menangis tak berlagu laa.. T_T

semoga berjaya misi akak! :D

eLL said...

lupa la pulak dah comment ke belum, tadi asyik error je....

Kakzakie said...

Sayangnya gambar-gambar yg terdelete. Kena copy dari saudara-mara yg hadir hari itulah. Kakak pun hampa jugalah sebab nak sangat tengok sikit-sikit jadilah..

Afasz said...

la leh plak terdelete....sy plak gambar lama2 time belaja diploma dulu dah takde , pencuri masuk umah dah curi smua

Rai said...

tensi je kalau gambar kenang kenangan terdelete kan..kalau orang lain terdelete at least kita boleh marah orang tu..tapi kalau sendiri delete terpaksa ketuk kepala sendiri..hehehe..

miloais milo said...

kesian si adik kena kurung ;-(
nokk... kat reccyle bin tak de ke gambo2 tu??? bleh restore balik kalo ada....

Munnafendy said...

dlm recycle bin xde ke kak?

Mrs Lurve said...

moga berjaya dgn misi tu!!

:: Mrs.Eady :: said...

good luck! :)

Kesuma Angsana said...

xpe pelan2 lah, saya pun pernah ada kes terdelete cam ni hehe

faraherda. razalan said...

Oloh....takde rejeki le sy nak tatap gamba Nuha tu byk2.

=(

Dak adik nak men kat ne tu? Tapikan, rasuah kartun astro tu rasuah yg bek. Boleh develop language skil die. Heee!

Mummy Akmar said...

Salam Perkenalan...

A ah sayang betul gambar-gambar tu..

Apa-apa pon.. saya suke blog awak..nak follow lah mcm ni...

nanti rajin2 singgah blog saya yer http://elqashrinqaisara.blogspot.com
follow back yer..

take care

ieda said...

huhuhu dah delete nak buat macam mana kan .. redho ajelah dik ekkeke

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alah x dpt layan gamboo

EdaManAli said...

dulu mase keje, baby xnk menyusu langsung mase abih pantang, dia refuse puting botol tu...sudahnye bdk2 pengasuh kt nursery bg susu guna syringe...sbb kesian dia lapar...blk keje terus sumbat, sbb dia dh kebulur...

good luck ye...salam menyinggah...

❤Kamsiah❤ said...

ciannya...ni mesti mata kelain,,fikiran kelain...tgn buat keje..:)

~Sweet Honesty~ said...

harap diredhokan jela kalo dh terdelete tu..hehe

QueeN TerataI said...

kalau buat kerja2 trabsfer gamba ni.. kalau mata kelain mmg lain la jdnya.. :)

LiYa HaNiF :: said...

cuba cr kat recycle bin.. mesti ada balik folder yg dh terdelete tu...

Tinta Lana said...

Salam.

Ohoo..bahaya tu kak..kena pandang2,jeling2 si kakak..kang silap haribulan, habis dak nuha.

heh, sian ke adik..astro pun astro lah..dari takda sapa yg nak tlg tgk2kan adik main, baik kunci duk diam2 dlm umah, >_<

ni akk terdelete yg dalam external ea? external pun ada recycle bin kan? cubala cari balik kak.

pha is said...

tak sabar benor dak kakak nk dukung dak nuha.. hehe

kay_are said...

memang sayang r.. nak cari balik bukan senang lak tu kan.. sabar je r

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...