Followers Remaja Purba

Wednesday, July 11, 2012

Kisah selepas kenduri dak Nuha


Bak kata atok sedara, kenduri mana yang tak penat..


Hari ni aku nak share entry tanpa gambar.. sebab.. loading lambat, aku yang penat ni bertambah penat menunggu..

Hari Isnin (9hb. Julai 2012)

Pagi:
Sesi mengemas semua barang-barang yang telah digunakan sepanjang kenduri dak Nuha.. Syukur.. barang yang aku pinjam dari TDBi, cukup semuanya takde hilang.. tapi barang aku pulak tak cukup.. biasalah.. tu adat kenduri.. hubby dah pesan, letak nama tapi aku dok tangguh-tangguh jugak..

Petang:
Hubby jaga dak Nuha.. aku pulak ke Mothercare kat Setia City Mall.. akhirnya berjaya jugak aku sampai kat situ.. tapi tak boleh berlama-lama sebab takut dak Nuha meragam kat rumah..



Hari Selasa (10hb. Julai 2012)
Petang semalam, jemput jiran-jiran terdekat makan bubur kacang hijau + durian yang dimasak khas oleh chef hubby.. Aku..? makan bubur kacang hijau tanpa durian.. Lewat petang kitorang buat agihan bagi pada jiran-jiran kat lorong rumah aku..


Hari ni back to normal.. rutin harian seperti biasa..


Ops.. lupa pulak.. korang boleh layan kenduri dak Nuha kat SINI..



psstt: Awal pagi hari kenduri tu hujan lebat..

psstt lagi: Aku penat tapi mak-mak dan bapak penanggah lagiiiii penat..

last psstt: Aku rasa entry hari ni ---> entry ekspress.. banyak nak share tapi... off record pulak..


16 comments:

Kakzakie said...

Betullah kenduri mana tak penat. Tapi kalau boleh nak juga tengok gambar-gamabr masa kenduri tu. Especially Nuha... kakak nampak kat blog Rai comel betullah:)

Anum said...

bz day

Kesuma Angsana said...

oklah at least terupdate jugak blog ni !. take yr time yek! still follow u

Afasz said...

busy ek...mmg ekespress nye update la ni ek...

miloais milo said...

kalo buat kenduri memang penat nokk...
sebelum dan selepas - tuan rumah yang tanggung

ct rahani said...

lepas kenduri mmg penat berganda2kan kak.. tp puas hati klu majlis yg dirancang berjalan lancar.. :)

Zie said...

penatkan kalau buat kenduri... hukhuk

Teenager Housemaid said...

oh akak buat kenduri nuha ye..:)

hehe..

nasib baik hari ni dah back to normal..:)

Munnafendy said...

kenduri mmg sgt penat..huhu baru je merasa kepenatannya..rasa mcm takmau dh kwin lepas ni..cukup la sekali...hahahaahha

Daddy Ziyyad said...

kenduri memang penat! haha

Eh, Setia City Mall tu baru bukak..dekat amat dgn rumah saya...tapi saya tak sampai2 lagi..hehehe

pha is said...

kalau penat, bawak2 la berehat.. hehehe

MulutPayau said...

kalau buat kenduri mmng penat sangat2kan...kena bnyakkan rehat...

Tinta Lana said...

Salam.

Sian akk..saya pun terasa penat akk tu..hehehe.

Kira besar2an juga akk buat kenduri..mcm2 makanan, jeli kelapa..oh tidakkk.. hehehe.

Saya sendiri pun tak pernah gi buat kenduri beso2 ni, mak abah ada la setahun skali jemput adik beradik makan2 kt umah..tpi bt cmtu pn, sy pn dah ase ckup penat..huhuh

Hansyirah Takezur said...

akak mesti org melaka kan sebab guna dak2 nie. hehe.

selamat mmbesar nuha! ><

Rai said...

tapi syukur kat komuniti kat situ sangat membantu kan..siap gotong royong bagai..kalau mcm kat rumah kami ni mana la nak dapat camtu.. ada takde kawan2 yang mana ada.. tu pun masing2 ada yg duk jauh..

QueeN TerataI said...

biasalah kak.. lps kenduri mg penat tak ingatlah... mmg kena berterima kasih sgt2 kpd yg membantu kan kak.. tanpa diorg rasanya lg penat kot

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...