Followers Remaja Purba

Saturday, July 14, 2012

Pak Li Kopitiam Klang Sentral



Pagi tadi sebelum ke office sebab nak hantar barang, hantar dulu dak Kakak ke SRABKB ---> Kelas Bimbingan Al-Quran (Iqra').. Start Julai onward dia akan ke sekolah tiap hari Sabtu.. Bagus juga, dari dia asyik main, layan kartun.. sekurang-kurangnya dapat memanfaatkan masa yang ada..

Nak kata aku terkejar-kejar taklah jugak tapi penat tetap ada.. rasa non-stop atas jalanraya.. Lepas amik dak Kakak, kitorang pusing balik pergi Giant Klang Sentral.. tapi beli tapauler kat Pak Li Kopitiam..

Dak Kakak jadi model sekejap..

Baru duduk sekejap.. dia ni cepat bosan..


Aku tapau nasi ayam lemon (confirm sedap), air durian belanda + ice cream soda + ice cream (aku suka sebab ada isi durian belanda) dan kari laksa..





Jangan tanya sebab dari pagi tak makan.. memang tak ingat pun nak amik gambar.. kari laksa tu aku tak suka.. dah cakap dekat dak Kakak, beli aje nasi ayam lemon tapi takmo.. dia tengok gambarnya menarik, tu yang terus tak.. sampai takmo tukar menu lain dah.. Sudahnya nasi aku jugak dia habiskan..


Dah kenyang makan, rutin harian kita ubah sikit.. bagi rehat.. longgarkan otot-otot yang kejang memandu tadi.. Dak Kakak dengan dak Adik dah keluar.. tinggal aku hadap lappy sementara dak Nuha tidur.. penat baring dalam kereta dari pagi tadi.. Tu pun nasib baik dak Angah anak nenek Uda yang teman sepanjang perjalanan <-- terima kasih ye Angah..

InsyaAllah malam nanti baru proses buat pulut kuning berlaukkan rendang ayam.. Bahan-bahan dah mintak nenek Uda belikan.. Hubby bagi arahan dari Alor Setar apa yang perlu aku buat..



psstt: Tengok dak Nuha tidur.. mata aku pun turut memberat.. Nak pulak tengok dia senyum je.. lagilah buat aku nak tarik bantal tidur sebelah dia..

psstt lagi: on your mark.. get set.. go..

last psstt: zzzzzzzzzzzzzzzz...


11 comments:

pha is said...

dah lama tak merasa pulut kuning.. hehehe

YATZAKIE said...

nasi ayam lemon..yat xpenah makan plak..hehe

makchaq said...

Muka budak2 ni nampak bersih kan..
nampak mature orang dah ada adik..

azieazah said...

Baca pun dah terasa santai dan relax. Rasa nak tidor sama. Pastu nak bangun sama makan Pulut Kuning dan rendang. Bleh gitu? hehehehe

Daddy Ziyyad said...

rumah saya dekat dgn klang sentral tu...tapi saya tak pernah lagi makan kat situ..ekekekek

Daddy Ziyyad said...

dalam giant kan?

Acik Erna said...

assalam aizamia..salam kenal..cik baru pertama kali tinggal komen..
comel je dak kakak senyum.
dan comel jugak dak nuha.acik memng suka tengok gmbar budak2 comel diblog.sesiap pun..maaf ye

Rai said...

nasi ayam lemon tu rasanya mcm penah makan kat foodcourt k4..tapi nasinya sikit sangat..tak sesuai utk tummy yg comel mcm saya..hehehe...

Munnafendy said...

perrhh nasi ayam lemon pakli mmg best! sy selalu mkn kat s.alam, dkt uitm tu

Kancil 8349 said...

wow...sedapnya

kay_are said...

tempat lepak ari jumaat time lunch ni.. mee goreng mamak die memang sedap

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...