Followers Remaja Purba

Tuesday, June 26, 2012

Terlewat.. Tak sedar..?


Biasanya selain dari alarm handphone bunyi, dak Nuha tolong kejutkan aku.. TAPI.. pagi tadi boleh pulak seisi rumah tak sedar.. Bunyi alarm handphone pun aku boleh off kan balik.. ha.. kan ke padan muka..


Camne aku tersedar dari mimpi yang pelbagai pagi tadi..?
Tin.. tin.. kat depan rumah... aaaa.. melompat turun dari katil dibuatnya.. Nasib baik hubby ada.. kalau tak.. malu dibuatnya.. Dahlah hari tu dak Kakak lewat sampaikan van tunggu depan rumah tapi kali ni bukan lewat sikit ---> lewat banyak..

Aku rasa kalau hubby takde pagi tadi, confirm aku kelam-kelibut..

Akhirnya.. dak Kakak dengan dak Adik selamat sampai ke sekolah.. dak Nuha pulak.. terkebil-kebil je atas katil tanpa suara.. Macam dia tau-tau je keadaan aku pagi tadi..

Memandangkan hubby lewat sikit pergi kerja, hari ni dapatlah gedik manja dengan hubby.. Chef hubby dah ada, maka request jelah nak makan apa.. hikhikhik.. kan gedik manja tu..

La ni nak hadap lappy pun tak senang.. nak siapkan satu entry pun ni seksa dibuatnya, mana taknya.. dok layan 'Man Pos Balik Kampung' kat astro.. Tergelak-gelak hubby layan sampai ter ter ganggu konsentrasi aku..



psstt: Menu hari ni ayam masak kari..

psstt lagi: ...

last psstt: Akhirnya siap jugak entry ni..


21 comments:

Afasz said...

menu untuk lunch ke apa tu ?

Rai said...

bestnya encik hubby masak kan.. bagus dak nuha ni..macam tau tau je dia mak dia terbabas..hehe..

:: Mrs.Eady :: said...

Oh menu ptg saya insya Allah kari ikan!

kakcik said...

Oh... kakcik kena fikir nak masak apa untuk petang nanti.

mamavogue said...

mmg kelam kabut kalau terbabas nih!
mujur ade encik hubby yer..

Cik Asma BLuppy said...

jadi boss la ari ni ye...haha

Kancil 8349 said...

lelaki kalau dah masak mesti sedap

Asyifa Mustaffa said...

dah abis pantang ke?
sedap2 kari ayam...meh semamgkuk...maleh lak nak masak hari nie....huhuhu....

Qaseh Ziera said...

bestnya dapat layan tv....rasa nak balik rumah plak...hik..hik...

Kakzakie said...

Baik pulak Nuha tu dia tengok semua org kelam-kelibut itu yg dia tak nak mengganggu...:)

Daddy Ziyyad said...

Saya selalu off kan alarm henfon! hahaha


Ayam kari makan dgn roti jala pun sodappppppp ;)

QueeN TerataI said...

berapa lama agaknya nk siapkan entri ni kak? hehehehe bestnya ada chef.. boleh request2 ajer.. :)

pha is said...

waa.. husband pandai masak upanya... nk kena berguru dengan beliau lah.. hehehe

Anum said...

menu lunch ke?
anum memang bergantung pada h/p

Kazman / Sue said...

ni kira serapan merangkap makan tengahari sekali ker... heee3x...

~ yus ~ said...

best tu, walau lewat, ada chef baru siapkan masak kari ayam lagi...hehe

Yus pagi ni pun terlewat dari biasa, 630 baru terjaga, biasa waktu tu, dah siap semua...:)

Cik Ummi said...

hahaha

akk buat ai terasa nak mempunyai seorang chef kat rumah la..

dialah peneman,dialah chef...muahaha..

you know what i mean? =P

Hidayah Bach said...

man pos..? tak pnh pulak tgk ceritanya..isy...musykil dayah...
hehe...

ermmm...

gedik manja...? dah suami isteri tu gedik la apa gaya pun.. tak menjolok mata nya..
:D

hehe...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

untung asben pandai masak kan

kay_are said...

bangun lewat memang leh wat orang kelam kabut.. dah ade pengalaman banyak dah ni.. huu

ct rahani said...

klu bgn lewat mmg kelam kabut la.. sama la sy jugak.. hehe..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...