Followers Remaja Purba

Sunday, June 10, 2012

Fuh.. Sofi Jikan..?



Siapa tak kenal Sofi Jikan..
Watak AJib Sengat dalam KL Gangster yang famous amous dengan dialog..

“Sayo-sayo…”
“Gua sengat!’

Kenapa nak cerita pasal dia ni..? Kat sini aku kongsikan..

Pengalaman masa scan dak Kakak, dua kali scan tak nampak langsung jantinanya, kali kedua masa dak Adik, dua kali scan confirm boy dan masa dak Nuha dua kali scan, doctor sahkan gegurl tapi aku tak nak percaya <--- sebab aku dah standby nama baby boy..

Sebulan sebelum tarikh due.. barulah aku sibuk cari nama gegurl.. Aku cakap kat hubby aku nak nama pendek je takmo panjang-panjang..

Aku: Abang dah ada nama untuk baby ni ke..?
Hubby: Kalau lelaki kita letak nama Sofi Jikan, kalau perempuan kita letak nama Markonah..
Aku: Abang ni cubalah serius sikit..

Nama Markonah tu naik sejak mengandungkan dak Kakak dulu.. sekarang Sofi Jikan pulak.. taulah dia tengah top sekarang tapi.. geleng kepala dibuatnya..




DAN..


Syukur bukan 'Sofi Jikan' yang keluar.. dan yang pasti bukan nama Markonah..


TAPI..
Semalam bila hubby panggil dak Nuha.. 'Sofi.. sofi..' menyahut pulak tu.. hahaha..





psstt: Dah mula beraksi 'seksi' <--- burrr.. burrr.. main air liur.. Habislah rambutku gugur lagi..


psstt lagi: Bila gambar Nuha je ada dalam ni, dak Adik sibuk tanya.. gambar adik mana.. (merujuk kepada diri dia..)


last psstt: Pukul 3 pagi aku baru dapat tidur gara-gara Nuha ajak marathon.. uwaaaaaa..


17 comments:

ewanthology said...

comel

PCL said...

ikut nama retis xper, hrp jgn terikut kelaku retis dlm watak yg dilakonkan..

psst...comel bdk ni.

Pha Is said...

owh, yg popular dengan ayat " kalau aku sembelih kau 18,baru kau tau erti penyesalan" tu kan? hahaha

- AZIE - said...

alahai comelnya..putih melepak, chubbynya pipi..geram nak gigit

m.u.l.a.n said...

memang comel.. geram nya..

ayin said...

alahaiii.... comeyyy nyer.. meh sini nak gigit pipi dia

Dkna Abza said...

comey2

Unknown said...

kiutnye la kakkkkkk

jeles

sal ya said...

sambil marathon sambil tengok bola la. hahaha...

Ce'gu JAERA said...

alalalala comey je

Julia Johari said...

tahniah sis...anugerah bayi tidak ternilai...semoga dipermudahkan untuk menjaganya sehingga dewasa dan menjadi insan yang berguna...aminn :)

p/s terima kasih kerana sudi melawat teratak With Julia :)

kay_are said...

sofi jikan tu memang pelakon yang talented cuma die jarang dapat peluang berlakon watak2 utama.. nasib tak letak name markonah tu betul2.. ish ish.. humor gak si suami..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

tembam nye.. hehe.. anti dh besar leh jadi gangster KL yer tak.. hahaha

Unknown said...

owh tembamnya dia... geram2

IntaNBerliaN said...

hehee pndai pulak menyahut ye.. hihi

ct rahani said...

bambamnya nuha.. geramsss... :)

Hidayah said...

sofijikan?markonah?
uhuhuuhuhuhu..
dayah tahan gelak aje nih tau..
(baca kat opis,cam ni la gayanya)
haha..

bak kata PCL

psstt:comel budak nih..hihi..

dayah tambah sikit..

gedebab betuii..! geramnye...
;)

Ingatan Purba

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...