Followers Remaja Purba

Wednesday, June 13, 2012

Panas terik mentari..


Tengok kat luar aku rasa mat dan minah saleh je yang suka suhu cenggitu.. tapi disebabkan suhu cenggitulah pakaian yang dibasuh kering semuanya.. Syukur kepadaNYA.. ada hikmah tak diturunkan hujan buat masa ni..




Sebenarnya aku dah bosan tak tahu nak buat apa.. Lappy ni pun dah lebih 4 kali aku on off dari pagi tadi.. Dari online kat ruang tamu, pergi ke dapur.. tak puas kat ceruk dapur, duduk pulak kat luar rumah.. Kalau takde kipas ni mahu mandi peluh dibuatnya..

Kalau tengok pada gambar tu, ye aku sedang menikmati udara panas berangin sambil memandang ke arah dedaun pokok kelapa sawit tu.. Aku bukanlah anak Felda dan tak pulak duduk di kawasan Felda cuma dikelilingi pokok kelapa sawit tu aje..

Rindu rasanya nak buat aktiviti makan-makan kat depan rumah.. Sejak aku cuti panjang ni, aktiviti tu tergendala sekejap memberi laluan untuk aku berehat sepenuhnya..

Rehat..? Takde maknanya.. Kerenah dak Kakak, dak Adik dengan dak Nuha cukup buat aku kelelahan.. tapi bila takde dorang sunyi pulak.. macam sekarang ni.. dak Adik dengan dak Nuha tidur, aku duduk bersantai kat luar rumah..

Eh! Terpanjang sudah.. cadang nak buat entry pendek je tapi kalau boleh semuanya nak rangkum sekali kat dalam ni..



psstt: InsyaAllah bulan Julai nanti aku akan buat kenduri untuk dak Nuha.. tunggu lampu hijau dari hubby dulu sebelum menjemput kengkawan semua..

psstt lagi: Serius.. tenang sekarang ni.. budak-budak ke sekolah, mak budak picit manja lappy..

last psstt: Makin dipandang ke depan makin galak pulak idea yang datang..





14 comments:

~ yus ~ said...

biasa kalau niat nak buat entri pendek terpanjang juga...sayalah salah seorang darinya...

saya pun kalau anak2 semua ke sekolah rasa tenang seketika, tp ada si kecik pulak yg selalu kacau...hehe

pok amai-amai said...

Caiyok!! Bia idea dtg mencurah. Bley sy dtg lagi jenguk blog awak!

=D

QueeN TerataI said...

Jgn lupa jemput Queen yer... hehehehe dekat je kan? meru je kan? hehehe

pena rozie said...

tak pe sempat lg picit lappy...

eLL said...

makin dibiar, makin panjang berjela entri

Asyifa Mustaffa said...

cuaca mmg panas skrng....kek tampin nie samo yo paneh eh...
tp bagus yo..kain cepat kering kan....hehe....

Mrs Lurve said...

sama ja kat sini pun panas terik skrg, rasa mcm masuk ofis xnak kuar dh..duk je dlm bilik aircond nie

~Sweet Honesty~ said...

sekali sekala bersantai sorang2, best jugak kan..

Gen2Merah said...

sana panas terik.. sini hujan je dan mendung sepanjang hari... cuaca tak menetu je kebelakangan ini kan

Gen2Merah said...

sana panas terik.. sini hujan je dan mendung sepanjang hari... cuaca tak menetu je kebelakangan ini kan

MulutPayau said...

akak tak sempat lagi nak brmnja2 ngn lappy.....hehehe..

Cik Ummi said...

hehehhee
jemput ai tak kak nanti?:P

Zie said...

Panas resah. hujan risau... apapun semua tu nikmat yg Allah beri...

kay_are said...

tak reti aku nak wat entri pendek.. memang akan end up takde isi T_T sementara leh cuti, cuti puas2.. jangan bosan ^^

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...