Followers Remaja Purba

Friday, June 8, 2012

Adakah.. adakah.. Adakah..?


Boleh dikatakan setiap hari jemari aku picit tekan lappy ni.. Selain mengadap dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha.. inilah sebahagian rutin aku.. Ni nasib baik ada lappy, kalau takde mau kempis remote astro aku buat.. tu nasib baik ada tv..

Sampai satu tahap.. hubby cakap 'duduk kat rumah tapi macam-macam yang awak tau..'
Habis tu, dah semuanya kat depan mata, hujung jari.. takdelah aku jawab cenggitu cuma hubby memang tau aku online..

Dalam pada tu, aku cuba membayangkan kalau kat rumah aku langsung takde line internet, nak harap handphone 3310-i aku tu mana mampu nak jenguh jengah rumah kengkawan kat sini..

Tapi persoalannya:
  • Adakah rutin aku akan berubah bila habisnya 44 hari..?
  • Adakah aku boleh update dan BW tetiap hari..?
  • Adakah.. adakah.. Adakah..?

Macam hari ni, aku nak ke office kejap, ada urusan sikit, lepas tu nak bawak dak Kakak, dak Adik ronda-ronda.. dak Nuha..? eh! Mestilah ikut.. mana boleh tinggal..

Camne aku nak handle..? eemm.. bawak sekali babysitter, kalau takde, aku rasa kelam-kelibut nanti sebab adanya dak Nuha ni..




psstt: Moga tiada masalah sepanjang perjalanan.. insyaAllah..

psstt lagi: Nak belanja dak Kakak sebab dia berusaha jaga dak Nuha bila aku sibuk dengan rutin harian..

last psstt: Janganlah dak Nuha menangis bagai sebelum sampai destinasinya..

24 comments:

kakcik said...

Semoga semuanya akan baik2 saja nanti. :)

Cik Ummi said...

alaaaaaa...


nnt mesti yu dah mula bz kan?
hm,,nnt xde la update hari2 mcm 44hari sblm ni,kan?

wuwuwu.. nnt ai pulak yang akan rindu kat yu nokkss ...=P


p/s: tak nak bawak asuu jenjalan sekali ke kakak haihhh ..hehehe

Kakzakie said...

Baik-baik jenjalan tu. Jgn exited sangat sebab ada 3 comel dlm kereta. Kakak juga percaya dak Kakak memang pandai jaga adik dan memang patut pun kalau nak belanja dia..

:: Mrs.Eady :: said...

Semoga semua nyer berjalan dgn lancar,amin ~

eLL said...

adakah aku sempat nak pergi setia alam city mall dengan adanya dak nuha nih? hehe

pha is said...

bagus btol dak kakak. dah boleh harap jaga adik2.. hehehe

Hidayah Bach said...

hehe...

terpikir gak tadi boleh ke handle sekali tiga nak bawak gi opis..?

baca lagi..

ohh..ada bbsit..

ok la..boleh tolong tgk2 kan anak2..

kalau tak terkejar-kejar jugak kan..?

Mrs Lurve said...

byknya persoalan adakah hehehe xpe, yg mana penting kita dahulukan :)

QueeN TerataI said...

semua kemungkinan tu boleh jadikot kak ai.. rasanya msh sempat kot BW dan update entrikan.. hehehe

biasanya baby ni kalau naik kereta senyap lah dia. dun worry.. drive carefully k!

nur anis said...

semoga lancar perjalanan..:)

ct rahani said...

InsyaAllah boleh.. cuma rutin akan berubah sket la kan sis.. take care yer.. nuha pun mesti sonok sbb festime kuar.. :)

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
Menjaga kepercayaan orang lain lebih penting daripada membangunnya.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

outbound malang said...

kunjungan gan .,.
Menjaga kepercayaan orang lain lebih penting daripada membangunnya.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

MamaEma said...

ada dak kakak boleh jaga dik nuha dalam kereta nanti

Leadership Developmant Training said...

kunjungan gan .,.
Menjaga kepercayaan orang lain lebih penting daripada membangunnya.,.
di tunggu kunjungan balik.na gan.,.

Rai said...

haru kalau dak nuha tu meragam masa bawak kereta..hati2 ya..

Daddy Ziyyad said...

maybe abis bercuti nanti, rutinnya boleh sama/lebih kurang sama, kalau ber blog/BW secara mobile.. ;)

miloais milo said...

rasanya rutin harian sepanjang berpantang tu akan bertukar skit lah.... lepas ni... nak plak bila dah mula kerja balik kan???

Cinta Misteri said...

InsyaAllah..psti boleh brBW & brN3. Tk kesah wlau tight schedul skalipun, klau dh minat & kenangkn kwn2 d maya yg smakin akrab, msti ada cerita yg nk dkongsikn

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yela sekarang semua info di hujung jari andaaa :D

pok amai-amai said...

BAnje pe tu? Tutti Fruiti ke? heheheh!

SumeSakan said...

Klu dah ada tenet nih suma kat ujung jari...tanya je ape ajr kat pakcik google kompom ada jawapannya..huhuhuhu

Noraim said...

dah habis pantang eh kak? selamat merdeka! hikhik.

lps ni blh la blanja bdk2 tu makan ye.

Ainn Hazwany said...

Semoga okay2 yeee :)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...