Followers Remaja Purba

Monday, April 11, 2016

Kemalangan di KM 14.8 Subang ke Damansara


Pagi tadi..

Avoid NKVE to Damansara Utama this morning. At KM14.8 Subang to DU, a trailer crashed thru the divider, thus obstructing 1.5 lanes of the 2 right lanes.

Avoid..?
Tak boleh nak elak dah..
Kalau dah terjebak dalam kesesakan yang luarbiasa, bertabahlah sepanjang jalan..
Anggap jelah sedang memandu dengan santai di tengah highway sambil menikmati pemandangan kiri dan kanan yang sebelum ni tak sempat nak jeling kerana memandu laju..
Bukan selalu pun berhadapan dengan kesesakan macam ni di NKVE..
Kalau di Federal Highway tu pemandangan sesak tu dah menjadi perkara biasa..
Malah makin menjadi-jadi sesaknya sekarang..


 Perasan tak..?
Kalau minggu lepas pukul 7am masih gelap..
Tapi minggu ni pukul 7am dah cerah..


Kemalangan di KM 14.8 Subang ke Damansara..
Lorong kanan dan tengah di tutup..


Dipendekkan cerita, hari ni aku sampai di pejabat lewat dari biasa..
Rasa mengah penat macam berlari walhal hanya memandu kereta..
Nampak sangat takde stamina..
Nak jogging keadaan cuaca tak mengizinkan..
Jerebu melanda.. waktu pagi dan malam bau asap di sekitar taman perumahan aku..
Nak buat di fitness centre, nan hado.. hehehe..


StatusHati: Alhamdulillah.. pagi tadi hujan sekejap membasahi bumi yang kekeringan..

12 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

SALAM..

ade jugak saya berkunjung2 kesini..tapi silenly jer la...hehe
rs nk komeng lak..
sy pun lalu sini jugak pagi td.penat main tekan2 minyak..sampai pun lewat..sll takder lah jam luarbiasa gini..dr jauh lg lak tuh...
tkperlah...yg penting dh selamat sampai kan

babYpose said...

Memandu ada time limit dan mencari parking boleh berpeluh macam senam.. kalau sesak jalan raya tu boleh dengar radio. Jemu tetapi anggap la bersiarkan haha..sangat positif :)

Kakzakie Purvit said...

Kalau dah termasuk dlm jem memang tak boleh elak dah..
Cerah pagi lebih awal tu tanda puasa semakin hampir dah dik:)

lieyalatif said...

kalo ade kemalangan atau hujan sure mengganggu lalulintas kan.... nak buat camne kan..kemalangan tak dpt di jangka...malang tak berbau...

hati2 dlm perjalanan sentiasa ye ....

Norhayati Mohd Isa said...

Aduh .. dah terjebak dalam jem ..
Kena bertabah je lah Aiza..

saniah ibrahim said...

Sama je Ai kalau kat jb pun pagi gitu setiap hari jem....walaupun bukan pegi keja pun stress nk sesuatu tpt.

idzwa kamaruddin said...

biase kalau dah lambat memang santai santai je kan kak! malas dah sebab memang tau dah lambat

lia ummiirfan said...

NKVE selalunya smooth even though banyak kereta kan.. tapi bab jem memang redho jelah.. huhu..

Nor Azimah said...

Alhmdulillah kete auto kan, idokle jenuh sgt, kalo bwk manual maunya nangus tk berlagu kaki naik krem tekan clutch minyak brek.

Puteri Izzati said...

sy lebih prefer bawa moto drpd kereta ke tempat kerja...tak payah nak risau nak redah jem ngan pening kepala nak cari parking...hehe

Yana Libra said...

bertabah aje la kalau jem kan..pasrah je

adianiez AIDA said...

a'ah la . skang da start jerebu :(
sian la anak2. jerebu di penuh kan diari idup diorang.
tak happening!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...