Followers Remaja Purba

Tuesday, December 3, 2013

Puding Laici pulak.. makan selagi tak jemu..



  • Hasil dari kerja keras chef hubby menguruskan tempahan puding oreo baru-baru ni, aku sempat gedik manja nakkan puding laici..
  • Wah.. heaven sekejap bila hubby nak layan tekak aku yang gedik manja tu..
  • Hasilnya tak mengecewakan.. alah.. bukan susah pun nak buatnya.. rajin dengan tak je nak buat..
  • Resepi encik google boleh bantu..


air tangan chef hubby..


  • Tak nak kalah.. aku pun cuba buat atas permintaan dak Kakak dengan dak Adik.. tapi tak guna laici sebab stok dah habis..
  • Aku tukarkan guna longan..
  • Hasil tak memuaskan sebab terlebih sukatan agar-agarnya.. walhal waktu aku puding oreo cantik je hasilnya.. ---> takpe.. belajar dari kesilapan..
  • Walaupun tak lembut.. senang cakap keras.. tapi dak Kakak, dak Adik dak Nuha makan sedap je..


Jaga hati ibu ler tu..




psstt: Hari ni aku cuti tapi berada di pejabat.. --->ada kerja perlu disiapkan sebab tu la ni baru nak bersiaran..


last psstt: dak Nuha selesema teruk.. gedik sakan kat babah dia.. dengan aku takmo langsung..





14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

:: Mrs.Eady :: said...

nuha anak abah :)

JunAina said...

Suker la maknya anak gedik kat bapak boleh buat kerja rumah dengan aman...

Rai Ourkizuna said...

anak anak kan kak.. kalau mak ayah dia masak..sedap je.. hehehe..

terima kasih ya kak hari ni..

faraherda.razalan said...

La....dtg opis gak? Hope tak lama.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Sedapnya puding laici, sejuk jer lalu dalam tekak tu :)

Daddy Ziyyad said...

Untung laaaaa....ada chef hubby...wakakaka...Wife saya, hubby nya kaki makan aja....:P

norhidana miswan said...

untung lah kak... mintak apa, nk mkn apa pun sume dpt

Ratu Hatiku said...

Sedapnya...
Ala sian Nuha...semoga cpt sembuh ya.. Amin

aTieYusof Family said...

sedappnya! klu makan masa cuaca panas ni mesti mabless! hehe..
moga Nuha cepat sembuh...

Aziela said...

Alaaa...nak juga. Puding laici ke..longan ke...mesti sedap kan.

eira eixora said...

saya hari tu ingat nak masak agar2 juga tapi masih tersimpan rapi sebab mood masak dah ke laut

Pha Is said...

dengar nama je pun dah boleh agak sedap... heheh

ummuaidan said...

bestkan bila suami pandai masak dan rajin..bolehlah gedik2 srhbuat..hehe

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...