Followers Remaja Purba

Monday, May 18, 2020

Klinik Veterinar TAQWA


DAY 62 (18 Mei 2020 - Isnin)
Hari kedua puluh lima Ramadan

Pagi tadi bawa dak Oyen ke klinik sebab dah beberapa hari ia tak sihat (batuk + selesema teruk) Doctor check, suhu badan ia tinggi 😰.

La ni, elok je baring, penangan ubatler tu. Kalau tak, habis makwe jiran sebelah diterkamnya. Itu belum lagi bergaduh dengan abang Long kawasan.. 🤦‍♀

Esok..
Bermulalah aksi rontaan demi rontaan waktu nak bagi ia makan ubat.. 🤪 kemudian kita bagi ia PKPD, kuarantin dalam rumah sampai sembuh.. 👍🐈 Moga dak Oyen cepat sembuh hendakNYA.


Selingan:
Terima kasih kepada doktor dan pembantu doktor di Klinik Veterinar TAQWA Setia Alam di atas bantuan yang diberikan kepada dak Oyen. Lembut je cara doktor yang merawat dak Oyen. Penerangan yang jelas; paling penting cara bagaimana yang betul untuk bagi makan ubat. Sebelum ni bergelut kami nak bagi ia makan ubat. Kesian tapi demi kebaikan ia kami tolak ketepi rasa kesian tu.. 😅

Apa-apapun terima kasih di atas kerjasama + bantuan pihak klinik buat dak Oyen.

DAN..
Sewaktu pemulangan baki bayaran di atas  perkhidmatan yang diberikan, aku boleh cakap 'terima kasih doktor, saya beli ye' 🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀

#KisahKita: Kau dah kenapa #MakBudak 😜

1 comment:

insan marhaen said...

muga oyen segera sembuh dan dapat beraya bersama...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...