Followers Remaja Purba

Saturday, May 23, 2020

Hari Terakhir Puasa 2020


DAY 67 (23 Mei 2020 - Sabtu)
Hari ketiga puluh Ramadan.

Malam tadi LAST terawih..
Pagi tadi LAST sahur..
Hari ini pulak LAST puasa..
Maghrib tadi LAST berbuka..
Harapnya ini yang LAST pendemik sebegini teruk yang kita hadapi..


Dari malam tadi sebenarnya masalah ni:
Aku mintak nombor account nak transfer kan duit benda ni. Kau main tarik tali dengan aku dah kenapa? Bagi jelah; Ke sebab kau rasa serba-salah 'paksa' aku beli benda tu?

Awalnya aku sekadar bertanya, bukanlah nak sangat beli pun, boleh pulak dia hantar ke rumah tanpa persetujuan aku. Itu PEMBELIAN PAKSA NAMANYA. Memanglah tak mahal tapi kalau beli snack plate KFC dapatlah dua bungkus.. 🤦‍♀

Penghujung Ramadan ni buat aura negatif mencanak naik. Sakit pulak hati kita..🥴


Tapi dalam rasa marah tu, DIA bagi aku yang ini..
Ingatkan kosong, rupanya berisi..

Dalam aku mencari sampul raya, aku terjumpa dengan sampul duit yang berisi duit raya, tak tahulah berapa lama sampul ini berada di tempat 'selamat' itu ---> jimat duit raya 🥴

#KisahKita: Esok raya..

3 comments:

Warisan Petani said...

Salam 1 syawal
maaf zahir dan batin

Amie said...

eeheheeee... rezeki tu, dapat sampul berisi.

Han Hanni said...

Selamat hari raya PKPB
Maaf zahir batin ya!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...