Followers Remaja Purba

Monday, August 25, 2014

Raya ke 7.. Open House Teratak Mak Budak



Akhirnya lengkap sudah Entry beraya sakan kami bagi Aidilfitri kali ini.


Selepas penat berhempas-pulas pada Raya ke 6.. Open House di rumah SIL.. raya ke 7.. turn Open House teratak Mak Budak pulak..
Kali ni jemputan tidak seramai mana sebab last minute plan dan minggu tersebut pun masih minggu menjenguk menziarah saudara-mara..
Jadi kepada yang tak dapat datang.. takpe.. takde masalah.. lain kali kita jumpa lagi..


Gambar tak banyak aku ambil.. lagipun cik Nikon aku merajuk..

Menu wajib..
Siapa yang datang awal masa tu dapatlah merasa pulut periuk kera ni..


Kari kambing by chef hubby..




Ayam masak minang in the making..


Set karaoke..


Tak cukup kat rumah SIL, bersambung pulak karaoke kat rumah kami..


Menu utama: Bihun sup.. nasi putih.. ayam masak minang.. 
Menu simple je..





Bersama blogger makchaq..

Takdan pun tukar baju.. sebab masa orang ramai datang dia baru bangun tidur..




Sebelah malam hubby masak kari ikan jenahak dan Ikan talapia sambal..
Rezeki buat mereka yang beraya pada sebelah malam..
Gambar kenangan tiada.. hubby dah penat melayan kerenah selfie aku.. kehkehkeh..


Terima kasih buat adik-adik ipar yang tolong mengemas..





Alhamdulillah.. lengkap sudah raya sakan kami tahun ni..
Dah nak penghujung Syawal baru selesai entry berkaitan raya..
Dalam pada tu ada beberapa siri entry yang aku rasa bukan diri aku yang sebenar..
Bak komen seorang blogger 'emotional betul entry sejak akhir2 ni....'





psstt: "Jangan cakap menyusahkan.. anggaplah ia aktiviti yang menyeronokkan.."




17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

amirah said...

menu best2...yummyyy

fazianbatrisyia said...

teringin nak rasa pulut periuk kera tu....cam best aje

UmmuAidan-Arissa said...

alhamdulillah penutup yang sangat baik...buat open house nie kalau kena gaya memang menyeronokkan wpun penat kan..

saniah ibrahim said...

kenangan raya 2014 yg begitu meriah nmpknya
pulut periuk kera tu teringat kakak nk rasa ....

Cik Nor said...

wahh pulut periuk kera tu...tak pernah rasa...jakun jap

Rai Ourkizuna said...

memang sakan sungguh kak.. dari pagi sampai ke malam aktivitinya.. maaf ya tak dapat hadir tahun ni..

Cik Asma BLuppy said...

meriahnya. btw, tak pernah merasa lagi makanan dalam periuk kera tu. jakun tengok. hihi

Petak Bunga said...

tak pernh lagi mkn ketupat tu..
lain tu..pernh dgr, tgok je..

kita pun tgok emo ni...hah..

tp wat ceria2..

asyifa mustaffa said...

Mmg sakan pun dah ha!
Ala...nak toray makan periuk kera tu...payah na nak jumpo eh!!!

norhidana miswan said...

bestnye ketupat periuk kera tuh... tak penah merasa... msti sedap kan.... menu walaupun simple tp sbb yg msk nyr teror msti sdp hingga jilat jari

Pha Is said...

apesal muka kak macam ganaz semacam je dalam gambar tu.. hehehe

yana yani said...

ikan talapia sambal yang sedap dengar tu =)
habis dah ye cite raya, confirm ni? hehe

Kira Sakura said...

wahhhh tak pernah merasa lagi pulut periuk kera tu. mcm pulut biasa kita makan tu ke cm mana?

LYAfrina said...

meriah
serius x pnh jumpa lg pulut periuk kera..1st time tgk pon dlm citer upinipin.. hehe

thehealthinspector said...

Salam kenal.
Pulut periuk kera tu, periuk keranya boleh makan sekali ke? Ke makan pulut dia je? Menarik!


aizamia3 said...

thehealthinspector:

Hanya makan pulut di dalam sarung periuk kera tu je..
Rasa sama macam kita makan pulut biasa..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...