Followers Remaja Purba

Tuesday, August 19, 2014

Raya ke 6.. Open House di rumah SIL



Hutang Entry beraya sakan kami diteruskan lagi dengan Rumah Terbuka dan Tahlil di rumah SIL..


Penat tak hilang lagi balik dari Raya ke 5 di Perak.. pagi Raya ke 6 tu kami pergi ke rumah SIL untuk persediaan rumah terbuka dan tahlil beliau buat pertama kalinya..

Urusan memasak dilakukan sepenuhnya oleh my chef hubby.. on request oleh kakaknya sendiri.. Aku tumpang sibuk je.. bantu hubby mana yang patut.. tukang rasa.. tukang makan.. kehkehkeh..



Menu utama: Nasi putih, kari ayam, sayur campur, bihun sup, buah dan air..



Dak Nuha meragam nak berdukung je..


Sepanjang Rumah terbuka dan Tahlil di rumah SIL..




Lepas dah settle memasak dan hidang, kami balik rumah bersiap untuk ke rumah blogger Makchaq di Putrajaya.. tapi sebelum tu kita jamah dulu menu yang ada kat rumah SIL..

Kita selfie dulu..





Petang di rumah blogger Makchaq..

Kami tetamu pertama sampai..


Memula makan ni dulu..


Sate menjadi pilihan..


Bersama Makchaq..
 
Lama tak lamalah kat rumah Makchaq.. macam-macam masuk dalam perut kami..
psstt: Aku siap tapau ketupat daun palas makchaq buat.. 


Kemudian kami kembali semula di rumah SIL.. duduk berehat sementara nak tunggu MIL sampai..

Sempat karaoke dulu..

Untuk makluman semua.. my SIL adalah pemilik Andaman Sirih Persona.. link sebelah kanan atas sekali dalam blog aku.. aku dah pesan update blog tapi memasing sibuk.. huhuhu..


Masak Kari Ikan Jenahak untuk mak dengan abah berbuka puasa..
Maaf tiada gambar kenangan..


Selepas meragam teruk tak cukup rehat.. begini sudahnya.. tidur nak berkepit tak boleh berenggang..



Lewat malam selesai sesi membasuh dan mengemas..


Esoknya Hari Raya Ke 7.. barang-barang tersebut digunakan pula di Rumah Terbuka Mak Budak a.k.a Remaja Purba pulak.. senang.. lepas guna dah boleh susun dan kemas semula barang-barang tersebut.


BERSAMBUNG..




psstt: Pagi tadi cerah dan cantik rupa langit.. rupanya Allah nak hadiah hujan ditengahari..



8 comments:

asyifa mustaffa said...

Untungler chef hubby pandai masak tu ha! Org lelaki ni..air tangannya lain mcm skit...lgi sedap ko!!!

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya

Kakzakie said...

Kalau macam ini gaya, raya kali ini Chef mestilah poket berkepuk ramai yg menempah:)

uncle gedek said...

Koke koke jugak... Nuha terbaring atas simen tu jangan lupa...!

ANIM said...

aiza beraya rumah makchaq? bestnya..
tapi paling tak tahan tengok dak nuha tulah...

sal ya said...

kurang feel la raya thn ni. huhu...

Khai♥Rin : anies said...

ada karaoke lg tuuu

hainom OKje said...

Kalau ada hubby chef mmg senanglah kerja kan Aiza hehe....buat jer open house nak seram apa...hehe...
Sian dak Nuha.....ngalahkan dia yg masak tau!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...