Followers Remaja Purba

August 3, 2013

Mainan Lego..



  • Aku suka beli mainan ni tapi tak pernahnya berjaya nak membentuknya..
  • Tak macam dak Kakak dengan dak Adik..
  • Ada je bentuk yang berjaya dorang buat berdasarkan imaginasi dorang..
  • Nak nak bila dibantu oleh hubby.. lagilah dorang suka..
  • Aku.. eemm.. nan hado..


Ni bahagian kaki roket kata dak Kakak..
 

Dan ini hasilnya..
Siap mintak amikkan gambar lagi..
Akhirnya.. lahirlah entry ni..





psstt: Dak siap entry dak Kakak tambah hiasan lagi kat Lego dia.. ok.. aku malas dah nak amik gambar..

last psstt: Malam nanti nak buat kuih raya.. harap-harap penyakit M tak melanda..




18 comments:

AHMAD AFIQ said...

imaginasi budak roket n robot mcam lbh kureng

pena rozie said...

Ish.... Kalau blh kat sitwin abis la mane2 jer mainan ni....

Dhia Dirham said...

kreatifnya diaorang!

Asyifa Mustaffa said...

bdak2 mmg kreatif...ada je mende dok pikirnya.
siang tdi plan nak buat kuih mlm ni..last2..malas punya pasal..kita buat kuih blog lgi best...hehe...

the malay male said...

budak2 mmg kreatif

Riedaffya ibrahim said...

derang ni memang kreatif kan..

Puan Kutu said...

bagus utk budak2.mak2 budak dh malas fikir,tu yg takjadi satu benda pn dengan lego ni.haha..

アヌム said...

kreatiff heeee

.:fyzz:. said...

anak2 sya pun suka main lego ...ada ja..yg diorang buat..saya pun tgk2 ja kadang2..:)actually bagus utk minda..

Tinta Lana said...

Salam.

Urmmh, saya pun sama kak..tau susun menegak n melintang je lego ni,ahahaha. Tak pernahnya nak menjadi rupa2 yg best.

Banyak ke kak buat kuih rayo? Akak balik mana raya?

azieazah said...

Tempat kija saya, pengeluar/pembekal LEGO untuk sekolah seluruh Msia. Tapi saya langsung tak reti nak bentuk apa pun.

Zaman beli lego pun dah berakhir. Anak2 dah besar, toys pun dah habis zaman.

norhidana miswan said...

hehehhe... kalu tak minat mmg nan hado kak

mama_ka0ri said...

kreatif la..!!

rajin2 la buat kuih raya..hehe..

selamat hari raya dan maaf zahir batin..

eMMe said...

best pe main lego, nnt twin dah reti main2, nak beli lego lah!

Selamat hari raya Maaf zahir batin ye Aizamia..

hati2 ketika pulang ke kampung...

Tedi said...

haha, Tedi pun selalu buat roket tu, lepas tu extend jadi kereta kebal, pastu jadi kapal angkasa...

Dzureen Darwis said...

Amboi ada penyakit M pulak dah

PinKy MoMMa said...

suka jg main lego ni sebab nnt suka berkhayal ada pulau sendiri...buat kapal..buat kerusi di pulau..gituuu

tp zaman kecik kecik la..skrg dah tak koser kot uhuhu

Khai♥Rin : anies said...

robot ke roket tu???

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...