Followers Remaja Purba

Wednesday, August 14, 2013

2 Syawal.. Perjalanan diteruskan..


  • Dak Kakak dengan dak Adik dah mula confius.. 'kita nak balik kampung mana ni ibu..'
  • Itulah.. banyak tempat nak kena singgah..
  • Kalau petang 1 Syawal di Tampin..  hari kedua pulak dari Gemencheh.. perjalanan diteruskan menghala ke Muar..
  • Tapi sebelum tu kami singgah di Nyalas dulu rumah kawan hubby..


Sesi bergambar haruslah ada..


Lepas pekan Tangkak, jalan ni tetiap tahun memang sesak..
Biasalah.. memasing dalam mood berhari raya..


Selamat hari raya ye abang polis..


Di MUAR..
Apa yang menggelikan tu ye Nuha..?


Dak Adik 'selamatkan' diri dulu kat belakang babah dia..


close up sikit apa yang menggelikan dak Nuha..




psstt: Menu.. hampir sama dikebanyakkan rumah yang aku singgah.. antara pedas dengan idak jelah..

last psstt: dak Kakak, dak Adik, dak Nuha bukan penat beraya tapi penat atas jalanraya.. mak budak pulak penat terlebih makan menu raya..




23 comments:

Kakzakie said...

Rindu dgn Nuha:)
Tengok N3 yg semalam punya juga. Merah yg meriah.

Berani lagi Nuha dari abang dia ye. Kalau kakak dah lari dulu Ai..

Nurzakiah Hanum said...

ular ek ..

Cik Puan Rara said...

patutlah nuhaa geli.aunty pon geli nengoknyaaa~

Puan Kutu said...

serius sy fobia dengan ular,bukan setakat geli je.haha

meriah nampak raya dak kecik nuha tu..sgt comel!

JunAina said...

Aina banyak dok rumah dari beraya sebab rumah mak jadi tumpuan keluarga bila tok dah tak ada...

Comey ja dak Nuha tu.

Zul Fattah said...

seronokla dpat p jlan2 kak dengan kluarga.. sy raya kat rumah je..

Aziela said...

Nampaknya kisah kita sampai dulu kat blog Ina..hahahahahhaa. Janganlah keluarkan gambar akak yang dah macam maid Indon tu...hahahahahha. Sendiri tengok pun geli geleman. Hahahahahahaha.

P/S : Nuha ni super cute and super cool lah. Perghhh!

amirah said...

hehehe..geli geleman ye dak nuha nengok ular tu. tapi nengok mcm comel pun ada gak..

QueeN TerataI said...

amboii mmg raya sakan kak ai yer.. berjalan sana sini.. syok2...

Kakcik said...

Montelnya Dak Nuha. :)

ummuaidan said...

wah seronok beraya sakan yer..mesti dah naik bosan ngan makanan rayanie..hehe

Cho Zila said...

kalau akakpun terus lari memang tak leh ngan ularni hatta kecik cam gitu... alahai nuha...
syioknyer sakan berhari rayakan...

Mat Som said...

Aizamia Selamat hari raya yang ke 7...

Seronoknya dapat berjalan2, saya hari2 kena serbu

Saya rasa Cepatnya masa berlalu, walaupun sibuk melayan tetamu

eelobor said...

selamat hari raya buat empunya blog...

izzah said...

Bukan takat nuha je geli dgn bnda ijo tu,auntie pn sama...hehe...seronok berjalan raya yek...tp part yg paling tak best bila stuck kt jln n kereta byk kt mana2...sungguh xbest bila jammed...

Tinta Lana said...

Salam.

Nuha macam bersilat,hahaha.

Geli dengan ular rupanya..

Cik Ummi said...

nuha demokkkkkkkk >___<

hee,, tahun depan nak book beraya ngn kak aiza sekeluarga ! haha
selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin jugak kak :)

Lelaki said...

haha.

pha is said...

pergh.. ular bela..

||aLeaSaRa|| said...

huwaaaa...nyaris terpelanting mouse sebab kak lea terkejut tengok ular...huhu...takutlah...

owh balik nyalas n muar?nyalas rumah atok sedara,muar kg kak lea.tapi yang duduk muar tinggal uncle sefamily je,atok dah ikut abah duduk nilai ^^

Rai Ourkizuna said...

selamat hari raya utk akak sekeluarga..

aih dak nuha..dalam geli geli berani jugak tu..hehehe..

AUC said...

huh ulau betul ke tu? eeeeee

PinKy MoMMa said...

ni bukan nuha jer geli..ai pun geliiiii..euwwwww...

amboi sakan raya tahun ni hahaha

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...