Followers Remaja Purba

Sunday, August 25, 2013

Family Day di Sunway Lagoon.. 20082013


Amaran: Entry agak panjang.. sedia.. 1.. 2.. 3..

  • Anjuran kali kedua oleh tempat kerja aku..
  • Menarik bagi anak-anak tapi tidak aku.. beraya di Sunway Lagoon.. terpaksa skip siri berjalan raya family kecik aku..
  • Lagi tak best.. pagi tu kelam-kabut gara-gara aku terlewat bangun..
  • Dipendekkan cerita.. meh layan kerenah dak Kakak, dak Adik dan dak Nuha bergumbira..

 
sesi 'warm up'..

 Itik ni begitu setia di situ.. tak pernah berubah tempat aku rasa..

Dak Kakak dengan dak Adik tak sabar nak berenang-renang ditepian..

 Acara dimulakan dengan senamrobik..
Clown ni turut sama memeriahkan suasana..

 Aci tak aku letak gambar bersama CEO office aku..

 
Bersama MC sukaneka..

  • Acara sukaneka langsung tak berjaya menarik minat dak Kakak dengan dak Adik untuk turut-serta..
  • Dorang lebih tertarik dengan air..
  • Aku puas pujuk.. pun tak dilayan.. sudahnya kulepaskan dorang main air..

 Selesai acara sukaneka.. kita makan dulu dengan makanan yang disediakan..

 eemm.. memula kita cuba try test dulu..

 Bila tengok dak Kakak, dia makin seronok nak main..

 Datang dak Adik.. suka membuli..

 Main.. main.. dan terus main..

 Seronoknya dia..
 
 Timang tinggi-tinggi..

Sila percaya.. mak budak tak join langsung sesi membasahkan baju..

 Tukar tempat permainan pulak..
Kat area sini baru happening untuk anak-anak..
cuma susah sikit nak mencari anak-anak.. penuh dengan lautan manusia..

 Dak Adik tak reti penat bila dapat main..
Dak Nuha dan mula menggigil sejuk..


 Dak Kakak tarik muka sebab aku ajak dia balik..

 Kalau boleh nak main sampai ke titisan terakhir..



 Memang kena awasi anak-anak..
sebab selain office aku ada dua company turut serta menganjurkan 'Family Day'..
Mana tak sesak dengan lautan manusia..




  • Paling sadis.. aku langsung tak berpeluang nak rasa permainan yang ekstrem..
  • Tak rela aku kalau anak hilang masa aku tengah syok nak main.. daripada jadi cenggitu, baik aku jadi pengawal dorang.. itu jauh lebih selamat..
  • Kesimpulannya..
  • --->
  • --->
  • --->
  • Penat berganda-ganda..
  • Dari Sunway Lagoon ke rumah MIL.. langkah kanan kami.. ada pulak jamuan raya..
  • Lewat petang pulak ke rumah member hubby..
  • Sudahnya malam baru nampak bumbung rumah sendiri..


psstt: Aku dah kata.. entry ni memang panjang.. dan tak best sebab terkejar-kejar kepenatan dibuatnya..



9 comments:

Asyifa Mustaffa said...

penatnya pgi cni sbb kena jga anak...huhuhu...
Nuha bolat..!

ummuaidan said...

Sunway lagoon nie still same cam dl2 yer lg..
takper penat jaga anak..janji anak2 ttp ade dpn mata kita kan..

Zul Fattah said...

fuhh.. lepas main dpat makan2 rumah terbuka.. kan best, x pyah kluar blanja.. hehe

makchaq said...

Masa anak kecik2 ni la seronok bawak depa pi tempat2 macam ni.. walaupun penat seronok tengok depa enjoy..

Geram betui tengok Nuha,,






















Norhaizan hakim said...

Rugi la dah ke sana tapi duduk tepi jer!

MAY said...

x sbr tgu my bb bsr..blh bwk main air.

Riedaffya ibrahim said...

bestnye gi sunway...

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Wuowww! Dak nuha seksi giteww, hahahah

Bestnya, lama saya tak gi sini..tah berapa dah tiketnya skrg ni.

Khai♥Rin : anies said...

wah best nyerrrr company sy bla la nk wat kt situ agk nyer ;-)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...