Followers Remaja Purba

Friday, November 16, 2012

Demam sebab nak beralih pengasuh..?


  • Panas badan dak Nuha berkurangan semalam tapi pagi tadi naik balik walau tak setinggi macam kelmarin..
  • 'Dia demam sebab nak beralih pengasuh ni..' bak kata nek Uda..
  • Bukan maksud nak tukar pengasuh tapi cuti penggal persekolahan anak-anak kuhantar ke rumah nenek dorang a.k.a pengasuh lama..
  • Selain dari cuti penggal persekolahan, anak-anak akan berada di bawah pengawasan pengasuh kat rumah aku..
  • Kenapa macam tu..? Jangan tanya sebab nanti aku kena buat entry khas pulak.. maka abaikan kenapa jadi macam tu..

  • Hari ni aku cuti tapi aku terpaksa ke office ---> ada kerja urgent untuk lawatan panel minggu depan disamping meng'cover' kerja PA bos..
  • psstt: Anak-anak buah aku taknak cover kerja PA tu, ada tak yang rela hati nak tolong aku..?
  • Kalau takde apa-apa aral, tengahari ni aku amik dak Kakak kat rumah MIL sebab pagi esok dia ada kelas Iqraq kat sekolah..
  • Hubby pulak outstation ke selatan.. ada ciri-ciri nak demam tu.. 'Hai bang.. baru 2 hari tak jumpa dak Nuha.. nak demam..?'
  • Dak Adik pulak makin liat nak mandi pagi sebelum ke rumah pengasuh.. dia tahu sebab dah start cuti sekolah..
  • Sikitpun dak Adik tak hairan bila dak Kakak takde kat rumah.. kalau tak.. macam 'Tom and Jerry' dorang berdua tu..


psstt: Moga semua yang membaca entry ni berada di bawah lindunganNYA dan sihat dalam menjalani kehidupan seharian.. insyaAllah..


17 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

amin~

Kakzakie said...

Siapa pun suka ajelah dapat jaga Nuha. Kalau kakak dekat kakak pun nak jaga masa cuti.

Tak hairan en suami demam tak jumpa 2 hari.

Rai Ourkizuna said...

kesian dak nuha..semoga cepat sembuh ya..

bebudak kalau cuti sekolah, heaven la diorang boleh mandi lambat bangun lambat..hehehe..

Dhya Surya said...

semoga sentiasa diberi kesihatan yang baik ye....=)

MulutPayau said...

semoga dak Nuha cepat sembuh....

Ema Blog said...

muga anak cepat sembuh

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Mummy Akmar said...

Semoga cepat sembuh dan aktif kembali

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Take Care Sis

Munnafendy said...

aminn..terima kasih atas doa :)

kesian dak nuha..bak meh la sy jaga..boleh???? hehe

Kesuma Angsana said...

ada ke cam tu? moga cepat sembuh ye

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

moga anak-anakmu cepat sembuh ~ aminnn

azieazah said...

Seronok ada baby, dan anak kecil sebab macam-macam kerenah dapat ditengok dan dicoret. Saya dah takda baby kecik so takda citer budak kecik. Rindu nak cium baby...!

kay_are said...

kene keje time tak pesatutnye keje memang bawak stress.. ish ish

-gedek! said...

sapa jadi Tom? Sapa jadi Jeri..?

haha

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...