Followers Remaja Purba

Wednesday, June 29, 2011

Pisau Cukur

Sistem Khidmat Pesanan Ringkas..


Hubby: Pisau cukur mana..?
Aku: Abang nape..? (erk..? perli aku ke hape ni.. tapi yang sebenarnya aku tersalah baca..)

Hubby: Abang tanya, pisau cukur kat mana..?
Aku: oo.. ibu ingatkan abang kata ibu pisau cukur.. (blur)
Hubby: Awak ni kenapa..? (agaknya hubby bertanya sambil berkerut dahi)

Aku: Hehehe.. ingatkan abang nak kata ibu pisau cukur.. yelah.. taulah ibu materialistik tapi ibu belum mintak pun lagi duit dah kata pisau cukur..
Hubby: La.. awak ni..


psstt: Sila fahamkan dulu sms yang dihantar agar tak tersalah baca..

32 comments:

pha is said...

smua ni miss communication jew... hahaha

aizamia3 said...

pha is:
hahaha.. masa tu ingatkan en. suami nak kata ai pisau cukur.. hahaha..

risa said...

ko ni kannnn...lenkali baca bismillah or semekom dulu lah
hahahaha..suke think negative eh..lalalala

putribongsu said...

hikhikhik....

aizamia3 said...

risa:
itulah kak.. penuh confiden lak tu.. nasib baik tak reply bising2 kat en. suami.. hahaha...

aizamia3 said...

putribongsu:
wink2.. malu sekejap..

ayin said...

hehehe sekali sekala cukur, apa salah nyer, kan?kan?kan? hehehhe

ayin said...

hehehe sekali sekala cukur, apa salah nyer, kan?kan?kan? hehehhe

Anum said...

hai
nice blog
salam perkenalan
follow me back
thanks

aizamia3 said...

ayin:
itulah.. bukan dengan orang lain pun.. hikhikhik..

aizamia3 said...

Anum:
hi.. terima kasih.. ;)

PinKy MoMMa said...

hahahaha ibu pikir apa tuuuu..
tetiba nak rasa lain nih ;)

slalu gak terjadi..tapi slalunye encit hubby yg salah faham sbb x alert ngan apa yg di cakap..berangan lebih suami i tu hehehe

aizamia3 said...

PinkyMomma:
hahaha.. memula kufikirkan en. suami nak marah kata ai banyak nak guna duit.. tapi rupa-rupanya ai salah tafsir.. malu saje..

saiazuan said...

haha pk lain lak...


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

leyzajamil said...

hehehe..misunderstanding..ni dah minta maaf kat hb ke belum ni?
meh baca sapa amik telur nie berdosa

Ulam Kerdas said...

kah kah kah

khairul akmal azman said...

hadoiii.
jgn bersangka buruk lain kali meh..
hehe

siti kektus said...

hehehe, naseb baik tak berangin akak, kan?

tak pe, lain kali bace biar 3,4 kali, ;)

ariana's said...

memang kena baca sms betul2..akak pun banyak kali dah tersalah faham sms dr org..huhu..dan org yg tulis pun, kena jaga2..silap taip..dah org ingt benda lain..:)

Kalamhati said...

huhu miss communication..haru jugak..

gedek! said...

uncle kena pakai shave elektrik tu, sebab bawah dagu uncle berlekok kesan operation dulu.... pisau tak sampai....

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . kalau hubby akak nak kata akak pisau cukur , macam ni ayat dia ..

"pisau cukur , mana?" hehee

aizamia3 said...

saiazuan:
ter miss communication pulak.. ;)


leyzajamil:
hikhikhik.. cuma miss comm je.. takde tacing2 marah2.. ;)

aizamia3 said...

Ulam Kerdas:
kihkihkih...




khairul akmal azman:
tersilap baca msg tu yang salah faham.. termalu sekejap..

aizamia3 said...

siti kektus:
pengajaran - sila baca dengan teliti janga sepintas lalu..



ariana's:
itulah kak.. hikhikhik.. nasib baik tak jadi isu.. ;)

aizamia3 said...

Kalamhati:
moga tiada lagi salah faham hendaknya.. ;)




gedek:
hahaha.. kang takut luka pulak kan.. ;)

aizamia3 said...

tia@Ini Kisah Tia:
hahaha.. kena beringat lepas ni.. nanti jadi lain maksudnya.. ;)

syuwai said...

miahahaha.. salah faham rupanya XD

syuwai said...

miahahaha.. salah faham rupanya XD

aizamia3 said...

syuwai:
kihkihkih..

Nini Hartini said...

Aikkk? terasa eh diri pisau cukur? hahaha... bocor rahsia akak ;p

Heart In A Cage .

aizamia3 said...

Nini Hartini:
hikhikhik.. dengan en. suami je.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...