Followers Remaja Purba

Monday, June 6, 2011

Maxis Broadband (BB)

Maxis BB, kenapa mesti Maxis..?

SATU: Walaupun ada kalangan kawan aku guna Celcom BB tapi aku tak beli sebab ianya berwarna biru.. Aku tak suka biru..
DUA: Hijau kan warna pada traffic light dan tiga warna tu warna pilihanku.. Warna hijau tu cuma penyebab agar aku beli Maxis BB..
TIGA: Kalau aku beli selain Maxis BB pun line tetap sama, tak boleh layan dalam rumah kecuali di luar rumah.. Takkan aku nak beli Streamyx..

Dah dua bulan aku beli Maxis BB tapi aku banyak online guna blueberry cheese cake aku.. Rasa rugi buang duit untuk menda yang aku jarang guna.. Bila difikir-fikirkan balik dari aku simpan tak guna baik aku guna dengan penuh berhemah dan bermanfaat..

Anak-anak tak ganggu ke..?
Itu senang je.. Disebabkan hanya boleh online kat luar rumah, maka dengan baik hatinya aku izinkan anak-anak main kat luar.. Aku dengan senang hati layan blogwalking..


psstt: Pagi esok aku akan ke PICC, Putrajaya.. Boleh ke aku sampai awal kat office pagi esok..

19 comments:

iz said...

hurm..tapi kan,online kat enfon x puas kan..nak jugak ngadap laptop..hehe

btw,new update>>

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/06/bosan-arr-dengan-hidup-nih.html

pha is said...

serampang dua mata... sambil menyelam minum air... hehehe

GaRy™ said...

gary guna celcom BB... kat bilik x der line.. kat ruang tamu ada la... haha..

celcom the bez!! maxis?..errr... hehehe...

Nini Hartini said...

haha..pandai ibu eh... nk bw kasi adik ngn kakak merayap kt luar. heheheh

Faris Adli said...

esok aku pegi puchong...la guna BB mana2 pun sama je

tia @ Ini Kisah Tia said...

betoi le kak . tak puas online dekat tepon . nak lagi besaq ! hahaa . gilos tamak ..

Entri Apa Ni?

aizamia3 said...

iz:
tak cukup besar macam lappy..


pha is:
time tak boleh nak hadap lappy, hp ler jadi mangsa.. hikhikhik..

aizamia3 said...

GaRy:
hehehe.. celcom ok tapi i tak suka biru.. ;)

aizamia3 said...

Nini:
hahaha.. sanggup ai duduk kat luar rumah 2 jam semata-mata nak layan lappy..

aizamia3 said...

Faris:
betul.. kat rumah aku Streamyx je yang boleh, lain eemm.. tapi kalau nak outstation ok.. ;)

kau g Puchong buat pe weh..?

aizamia3 said...

tia:
hahaha.. bukan tamak, tapi ruang lingkup yang terhad kalau guna hp.. ;)

Sabihah said...

mane2 pun bleh..heheh..sy guna p1 punye...^_^

BRO_MONDAY said...

aizamia : wah!!! ai pun ada BB maxis...tapi ai taruk kat dalam henpon ai...berguna bila ada kat luar umah...cabut sim kad nye dari badan modem nye tu , terus ai selit dalam henpon...kat umah ada wifi streamyx...

aizamia3 said...

Sabihah:
Masing-masing ada kelebihan dan kekurangannya..

aizamia3 said...

BRO_MONDAY:
wah.. Ye ke boleh.. Tak pernah try pulak sebab amik plan hotlink 2 minggu RM18 guna kat hp..

d'HeLL said...

aku pakai DG..tp memang lembab r..slalunya banyak guna tenet opis..hehehe...

aizamia3 said...

d'HeLL:
ada yang boleh kat tempat2 tertentu, macam aku punya tu kat dalam umah gila babas slow.. kat luar rileks je lajunye.. hehehe.. takkan tetengah malam aku nak duduk kat pondok kat luar rumah.. hahaha. ada yang sakit jantung terkejut nanti..

Nadya O'Conner said...

dekat umah nad..line maxis laju macam ironman dah..kalau celcom...dah macam beruk band panjat pokok belakang umah..(kat umah xde monyet pon..hehehe..)

aizamia3 said...

Nadya O'Conner:
itulah pasal.. tak semua tempat merasa kelajuannya.. kena tempat ai.. habis.. tidur lagi baik dari penat menunggu..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...