Followers Remaja Purba

Wednesday, June 1, 2011

Mengapa anda perlukan followers di blog anda



Nak dapat ramai followers yang stick pada blog kita memang susah tapi aku bersyukur setakat ni masih ada yang tinggalkan jejak pada kebanyakan entryku.. terima kasih korang.. sayang korang.. ;) Terima kasih juga kepada BA sebab dari dia aku kenal korang..


Segmen yang aku join kali ni nakkan jawapan dari soalan ni..

Mengapa aku perlukan followers dalam blog aku..?
Bila dah ramai yang follow, secara tak langsung trafik akan naik tapi apa guna kalau followers ramai tapi sekadar silent reader ataupun sekadar click follow tapi lepas terus senyap.. nak promote lelebih aku sedar blog aku bukanlah blog bercerita isu-isu semasa atau tutorial tertentu tapi hanya berkisar apa yang berlaku dan apa yang teringin untuk dikongsi bersama..

Semua orang suka bila tengok blog kita ramai follower dan ramai pulak yang bagi komen tapi bukan satu jalan mudah untuk mencapai apa yang diangankan.. dan salah satunya dengan rajin menyertai segmen.. macam aku tengah layan sekarang ni.. win-win situation.. ;)

Kepada korang yang nak join, click ---> Bangku Kosong..


Pesanan Bangku Kosong:
Tutup: Jam 12 Tengah Malam Esok (1/6/2011) - Takut Ada Silap Faham ... 23:59 hours 1 June 2011

19 comments:

.m y z. said...

followers tak ramai takpe. asalkan ramai yang komen entry. tu lagi akan berharga rasanya :)

Faris Adli said...

kenapa aku perlukan widget follwer? sebagai hiasan..lagipun orang lain pasang, aku pun pasanglah walaupun hakikatnya orang lain memang dah default dah ada..

kenapa aku perlukan follower? sebab...follower tu pengikut kan? bestu tu bila kita ada pengikut..macam otai pula ada pengikut :-)

bujal X said...

pada saya nak up trafk dengan cara cari follower melalui segmen blog2 otai tak berapa berkesan.

saya punya cara.

cari blog best,

komen secara konsisten,

insyaallah owner blog akan jadi kawan instead of jadi follwer blog kita.

*so sekarang kira blog akak best lah~he~~

ainhany said...

salam aiza,

folower tu agen perkongsian..kita saling menghargai setiap ziarah dan kunjungan mereka...alaaa macam aiza selalu buat...ziarah dan komen lebih dihargai dan semakin mesraaa...hihi

terima kasih ye

Budak Botak said...

Follower sebagai penanda aras blog kita diterima ramai, he3...

aizamia3 said...

m y z:
bukan kata followers ramai tak penting.. yang penting kita hargai blogger yang singgah tinggalkan jejak kat blog kite..

aizamia3 said...

Faris:
bila takde widget tu susah untuk orang follow kita yang mungkin suka dengan setiap entry kita.. bila dah ada tentu kita akan hargai dorang macam dorang hargai kita kan.. ;)

eh!Dah lama kan dak SCC takde.. betul-betul sibuk takde masa dia kan..

aizamia3 said...

bujal:
hikhikhik.. malu ai <--- tergedik kejap..

pendapat tu pun ada betulnya, tak semestinya kita mengharapkan dari segmen yang kita join akan dapat ramai followers tapi ada jugak dari join segmen-segmen macam ni kita boleh dapat kawan.. macam kita.. hahaha..

aizamia3 said...

ainhany:
rajin ziarah sebab nak tau apa perkembangan terkini dia.. ;)


budak botak:
dari followers jugak buat blog kita dikenali ramai.. walaupun hanya sekadar silent reader..

Munna said...

eh...tersama pulak pndapat kita kan? ha buleh geng nih! hehehe

aizamia3 said...

Munna:
boleh je.. The more the merrier..

suha said...

daripada follower la kita leh tarik tok cari loyal readers blog kita (^_^)

erk wanna be my katak?if so,do visit my page ye..

aizamia3 said...

suha:
betul.. bila dah stick kat blog tu, mesti nak masuk jenguk walaupun takde entry baru.. ;)

Nini Hartini said...

kak, nini tak kejar follower. tp pembaca setia yg mmg akn baca sepenuh jiwa and comment. bila mcm tu baru kita tau yg entry kita ada yg baca. kdg2 ada blog follower sampai 600-700 tapi comment dia 2,3 je. sedih tak? mcm xde sape yg baca entry dia.

Kalau akk perasan dlm blog nini, comment selalu dtg dr org yg sama. huhu... dan nini sgt2 hargai mereka2 termasuk akak :))

hasrul hassan said...

Salam.
Terima kasih ...

Hmm nak tahu cara paling best nak up trafik .. ada baca entri di blog saya tak?

Bagaimana satu entri buat lebih 2k pageviews ... hebat kan, hanya berkongsi info je, lebih kurang macam segmen.

Dan dah baca tak satu entri yang saya dedahkan bagaimana seorang blogger baru ... dalam masa 3 bulan, lebih 2K follower, lebih 200K pageviews dan lebih dari 200-300 LIKE utk sesebuah entri.

:)

http://www.hasrulhassan.com

aizamia3 said...

Nini:
Betul.. apa guna followers tapi takde yang komen kat entry kita.. tapi dari followers juga blog kita dikenali, walaupun tak ramai tapi puas hati..

aizamia3 said...

hasrul hassan:
sama-sama.. dan ye ai sedang menjenguk ke blog seperti yang dimaksudkan..

Eera Shera said...

betul tu.x best la kalo follow then terus senyap je.cm tak sudi nak komen..sedih..haha

aizamia3 said...

Eera Shera:
Sebab seronok mengumpul followers hingga tak perasan ada blog yang terpinggir..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...