Followers Remaja Purba

Monday, August 27, 2018

#PerPe.. JERAM.. #PerDu.. HKL..


Penutup cuti sekolah sebelum 'back to school'.

Malam minggu - 25 ogos 2018..
Mencari peluang beriadah bersama anak-anak. Sesuatu yang jarang untuk aku kongsikan di sini. Ditambah dengan mood nak update tiada, lagilah tiada 'sesuatu' di sini.

Malam yang tenang, bulan yang terang tanpa malu menonjolkan diri membuatkan kami selesa makan di tepian laut di Jeram sambil melayani kerenah anak-anak. Seronok melihatkan anak-anak berebutkan kerang bakar. Dak Nuha juga yang sempoi.. tunggu Babah dia kopekkan dan dia selamba makan tanpa rasa bersalah. Bengang dak Kakak dengan dak Adik.. hahaha..



Di kawasan yang lapang tanpa gangguan, puas anak-anak beraksi di sini.


Aku..?
Entah berapa kali menguap, bukan sebab bosan tapi sebab tak cukup rehat sejak Aidiladha baru-baru ini tapi demi anak-anak kugagahkan jua melayan. Bagi aku.. yang penting, anak-anak gembira cuma cuti sekolah kali ni langkah tak panjanglah, tak berjalan sakan pun..



kami tumpang lalu je di sini..



DAN.. semalam..

Menghabiskan baki hari terakhir cuti persekolahan sebelum bermulanya sesi persekolahan..
#PerPe..
#PerDu..
#SrikandiCintaku


Bergambar kenangan di Setia City Mall..
Dak Kakak.. dak Adik.. dak Nuha..


Dak Adik ni pemalu orangnya..
Aku minta buat gaya begitu pun dia tak nak..


Mai tempat ni nak tengok Filem Hantu Kak Limah (HKL)


Awalnya aku memang nak mengelak dari menonton Filem Hantu Kak Limah (HKL) di pawagam memandangkan aku kurang berminat dengan filem Melayu. Dari sudut pandangan mata aku, aku tak tahu nak komen macam mana sebab niat aku hanya untuk menemani en. Hubby dan anak-anak menontonnya. Dalam panggung, terbahak-bahak penonton gelak menontonnya.




Aku..?
Ketika orang lain terbahak-bahak gelak, dak Nuha merengek nak duduk dengan aku, takutlah tu nak tengok bila part hantu tu keluar. Syukur juga couple seat sebelah aku ni kosong, jadi takdelah aku mengah nak meriba dak debab tu. Pakej dia nak bukak baju.. adeh.. Nuha ooiii.. ni bukan rumah sayang. Dah nak penghujung filem baru dak Nuha nak fokus dan tergelak-gelak hinggakan satu babak, panggung senyap sunyi.. dak Nuha boleh sendawa dengan kuat.. hahaha..


Sebuah Filem - Mamat Khalid


Atas sampan rupanya babak Awie ni..


Aku ni ada sedikit masalah kalau menonton filem Melayu - cepat bosan dan itulah yang berlaku malam tadi. Sempat edit untuk entry dalam blog lagi aku dekat dalam panggung tu. Aku tak kata filem ni tak menarik, filem ni ok je.. kalau tak, takkan bergema gelak tawa dalam panggung tu. Lain orang lain pandangannya.



StatusHati: Alhamdulillah.. pagi tadi hujan walau sekejap..


6 comments:

ejulz said...

layan citer hantu kak limah hehe

Suria Amanda said...

SA angkut ramai masuk panggung..hahaha...saje belanja diorang tgok wayang sesekali kan...SA pun sama..x in kalau tgok citer melayu..tapi melayankan mak abah dan adik2 kan...siap si Opick berlari berlolah dalam panggung..hahahaha...

cahayahidupku.blogspot.my said...

Seronok anak2 Aiza bawa gi jejalan..
CH tak sempat gi holiday..
Setakat balik kg jer..
Cuti raya..

Vitamin Syaza (VS) said...

ramai orang review cakap best gila citer tu. syaza lom tgk gi.. anak kecik gi korban jap wayang haha. ytunggu keluar baru download >.<

ewanthology said...

tunggu masuk astro lah baru tgk:-)

Ann Ishak said...

seronoknya dapat hujan walaupun sekejab :D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...