Followers Remaja Purba

Thursday, June 23, 2016

Lokasi pilihan untuk Shell out


Ketika dah ramai dok berkongsi pengalaman memakan Shell Out, aku baru nak merasainya. Maka, semalam.. kami berbuka puasa dengan menu 'Shell Out'..

Bila ada anak-anak kecil ni kena fikir lokasi yang sesuai untuk berbuka puasa. Anak tak meragam, ibu tak stress.. makan pun happy je. Jadi, lokasi pilihan mudah dan sangat sesuai dan paling penting selesa buat anak-anak adalah di rumah kamiler.. ekekeke..

Resepi..?
Bab ni yang aku lomah.. sebab chef Hubby yang masak..
Walhal aku yang tolong google kan resepinya, sudahnya bila hubby yang masak, selepas di olah oleh beliau, maka.. terhasillah Shell Out seperti di bawah..

Ketam dan jagung je takde kat dalam ni..


Meh.. kita close up sikit..


Percubaan kali pertama aku anggap berjaya sebab anak-anak menyukainya dan takde masalah untuk menghabiskannya. Ditambah pulak dak Kakak yang hantu udang, memang takkan dia lepaskan. Aku sekadar melayan rasa, kekonon takut berat badan naik..
Maklumlah sedang melalui tempoh berpantang tiga bulan gara-gara kisah kat SINI.. tapi walau berpantang kononnya, makan tetap macam biasa.. kihkihkih..

Alhamdulillah.. walau tak semewah mana tapi misi berjaya. Cuma aku tak reti ambil makanan tu hanya dengan menggunakan tangan, tetap nak ambil menggunakan sudu. Dah terbiasa begitu. Apa-apapun kami puas hati..


StatusHati: Kekurangan tenaga akibat tak cukup rehat..



6 comments:

Mar Mansor said...

aduhh menggoda...geram tang udang tu..

Yana Libra said...

sedapnye dapat makan seafood!

norhidana miswan said...

msk sendiri lg puas hati kan kak...

amirah said...

memang menggiurkan ai...huhu

Siqah Hussin said...

Lagi best kalau masak sendiri kan kak. Kepuasan berganda. Sedap nampaknya tu..

HeNRieTTa JoSe said...

rietta pown ada teringin nak buat....tapi blom ada kesempatan....

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...