Followers Remaja Purba

Tuesday, February 18, 2014

Menyambut menantu di Tapah, Perak



Selesai sudah majlis pernikahan dan kenduri kahwin adik hubby di Temoh, Perak..

Jalan masuk ke rumah pengantin.. tapi kami berkumpul di rumah saudara sebelah FIL sebelum berangkat ke Masjid untuk sesi akad nikah dijalankan..
Reban ayam.. anak-anak teruja melihatnya..



Hantaran dari pihak perempuan..


Sesi akad nikah dijalankan di Masjlid Temoh..

Nampak tak.. dak Adik di'smackdown' oleh adik sepupunya..


Bersama kedua-dua belah keluarga..

Wakil family MIL.. merah..
Dak Nuha sorang takde dalam gambar ni.. mana dia ek..


Tu dia.. lena dalam bilik pengantin..


Sesi makan beradab..





psstt: 2 Mac 2014 ni pihak perempuan akan berkunjung ke rumah MIL di P.J bersekali dengan pernikahan adik perempuan hubby pada hari yang sama..

last psstt: Pengantin perempuan di make over oleh akak hubby dari Andaman Sirih Persona..



17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
tahniah

:: Mrs.Eady :: said...

amboii mek nuha rasmikan katil..hihihi..

Knor said...

bab mkn beradab tu knor suka sgt..emmm nyumm

Aziela said...

Merah menyala... Outstanding!

Kesuma Angsana said...

tahnaih buat pengantin.. amboi merah betul color rombongan tu !

t.a.t.a said...

Dak Nuha jadi part of the hantaran ke? Hahahaha.

Kakzakie said...

Ingatkan sibuk main org posing sibuk bergambar kisahnya dia tidur.. letihlah tu:)

❤Kamsiah❤ said...

hehe...budak montel dah rasmikan katil pengantin..

ummiross said...

Alhamdulillah, terbina sudah mahligai bahagia.

ps: Nanti pm address kat fb ummi ye, aizamia dah menang cabutan bertuah, ada n3 kat blog ye. Tq atas sokongan.

Cho Zila said...

Alhamdulillah.. syukur ...
reban ayam .. akak orang kampungpun dah lama tak nampak...

Daddy Ziyyad said...

merah menyala makngahhhhhhhhhh..hihihih

diana said...

teruknya saya..saya orang perak tapo tak tahu ada tempat nama Temoh..heheh

JunAina said...

Bertambah ahli keluarga!

amirah said...

cantiknya hantaran dia...suka suka suka

Pha Is said...

teruja tengok reban ayam..? ada yg masuk dalam tu buat main pondok2 x..? hehehe

UmmuAidan-Arissa said...

Tahniah yer semuanya selamat..
heheh dak nuha awal2 lagi dah rasmi katil pengantin yer...hehe

Gee Lion said...

eh eh reban ayam.. lama dah tak nampak... hehehe..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...