Followers Remaja Purba

Thursday, February 13, 2014

Camping di Teratak Riverview, Tanjung Malim Perak.. (last part)



Sambungan dari entry semalam.. Camping di Teratak Riverview..




HARI KEDUA..

Suasana waktu pagi..
Sekarang dah macam sempit pulak aku tengok sungai tu..


Memasing masih bergulung kesejukan dalam khemah..
Aku tak boleh tidur sebab berebut selimut sebab sejuk.. hahaha..


Bila semua dah bangun.. bersedia untuk sarapan..


Teruja menggunakan pemanggang ajaib..


ye... sebelum masuk ke dalam air.. kita test dulu kat atas darat..


Bila lapar naik makan.. lepas makan terjun balik dalam sungai..


Dah puas mandi, masa untuk tidur.. bagi dia cukup rehat supaya tak meragam..


Makan dah tentu nak yang sedap je..


Bukan aku tapi antara mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak..


Akhirnya... terlepas jugak rindu kakyong dekat dak Nuha..


 
Nampak tak lebih teratur kan berbanding malam pertama..

  • Malam kedua ni kitorang diminta pindah tempat yang lebih selesa..
  • Ikutkan macam malas sebab esoknya dah nak balik tapi owner sendiri yang suruh, takkan nak tolak pulak kan..
  • Tu yang anak panah tu, satu family yang kitorang ajak sekali pindah.. sebab sebelum tu dorang duduk kat celah pokok berdekatan tempat kitorang camping..
  • Lupa pulak nak amik gambar anak kembar dorang.. cool je.. tak banyak ragam..



chef hubby yang sibuk di 'dapur'
Masa ni hubby dah mula tak sihat..



HARI KETIGA, hari terakhir sebelum balik..

Dak Nuha yang teruja nak jalan atas jambatan tu..
Sejuk pagi sikit pun tak hairan..


Pemandangan dari jambatan masuk.. baru nampak tersusun kemas tempat camping tu..
Sebab jadi macam tu, kitorang tak booking sesiap tapak perkhemahan tu..

Antara Jabatan dan sekolah yang pernah datang membuat aktiviti di sini..


Aku rasa kali ni dak Kakak rentung jadinya..


Hari terakhir baru dak Adik berani nak main pelampung..


Berjaya jugak dak Abang pujuk dia main.. 


Jangan kata anak-anak, mak budak a.k.a remaja purba ni pun main pelampung tu.. hahaha..


 Dak Nuha dari memula sampai dah tak sabar nak main air sampai menangis bagai..


Penggunaan solar.. bagi menerangi kawasan sekitar tapak perkhemahan..
Tahun lepas takde.. baru pasang agaknya..
Satu group lagi buat lintas hormat..


Dak Nuha yang takmo naik ke darat..


Bersiap-sedia nak balik..
Mengemas peralatan dan membersihkan kawasan sekitar..


Dak Nuha yang kepenatan, sikit pun tak sedar ketika orang lain dok bising nak pilih souvenir yang ada..


Bersama pemilik Teratak Riverview..
Dak Adik ditarik 'atok' untuk bergambar bersama..


Atok ni memang sporting.. cucu-cucu semua dapat duit raya CNY..
Terima kasih atok.. tahun depan duit raya warna lain pulak ye.. kihkihkih...


Ank-anak bujang..


Dak Kakak dengan dak Adik yang agak gelap..


Sebelum balik..
Terima kasih pada semua yang turut sama menjayakan aktiviti bergossip chit chat kali ni..
Korang memang happening.. anak-anak lagilah..
Cuma satu jelah.. aku tak dapat merasa nak main flying fox..




psstt: Buat 'atok' pemilik Teratak Riverview.. 'atok.. belilah meja ping pong tok.. nanti boleh saya main.. Meja yang ada tu tak berapa umph lah..' kehkehkeh..

last psstt: Bagi yang nak tau lebih lanjut tempat ni, bolehlah layari laman web Teratak Riverview di SINI..

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Aziela said...

Bestnyaaaa..... Akak teringin juga nak camping ramai2. Tapi separuh jer lah tidur dalam khemah nampaknya. Separuh lagi, dah veteran...Tak larat nak duduk bersila...lutut semua sakit..hehehehe

Cik Puan Fadli said...

ni musim kemarau, lagi laa sungai tu makin sempit...bila laa nak ujan ni..ptg semlm putrajaya ujan renyai dlm 5 minit...jalan pon x basah..adoi laaa...hengatkan leh laa tido nyenyak mlm tadi...

Kakzakie said...

Camping macam ni kalau ada chef untung sebab makan sedap belaka. Cuma kesiannlah sampai demam

Nuha tu boleh tahan juga mengalahkan kakak/abang yg dah besar-besar:)

Rai Ourkizuna said...

rombongan family ye kak? adventure sungguh..kira jimat pulak tu.. bestnya bestnya kalau dapat buat gini..

Chot said...

namoak tersusun tempatnya, aktiviti outdoor mcm ni mmg best pg ramai2..ooo

ummiross said...

bestnya camping macam ni, cantik tempat tu.

:: Mrs.Eady :: said...

best nyerrrr...

.:fyzz:. said...

tak penah lagi camping family gini..tp sngt best n meriah kan

t.a.t.a said...

Tak tinggal pemanggang ajaibnya. Hahaha. Tapi mesti ia dapat memudahkan kerja memasak kan?

JunAina said...

Idea yang bagus utk aktiviti sekeluarga.

Daddy Ziyyad said...

baru tau ada tempat ni...
igt nak saja gi jalan2 la...nak ambik gambar

aTieYusof Family said...

Kalau buat Family Day kat sini msti best! Seronoknya... anak2 mesti suka..:)

Abak Lorong Cinta said...

Wah... mesti best!!

makchaq said...

Bestnya.. camping & mandi sungai..
Makcjaq x pernah lagi pi camping...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...