Followers Remaja Purba

Wednesday, February 12, 2014

Camping di Teratak Riverview, Tanjung Malim Perak..


  • Gara-gara kesihatan yang tidak mengizinkan ditambah dengan rutin harian membuatkan kisah CNY baru-baru terperam tak ber edit..
  • Hari ni dengan izinNYA baru berkesempatan untuk bercerita kisah percutian aku baru-baru ni..
  • Harap bersabar sehingga ke noktah terakhir kerana gambar yang agak banyak..




HARI PERTAMA

Musim perayaan.. pemandangan yang biasa..

Sabar dengan idak je..

Laluan masuk ke Teratak Riverview..


Disebabkan kami lewat tiba, sebelum hari beransur gelap khemah perlu didirikan terlebih dahulu..


Orang dok sibuk pasang khemah, aku pun turut sibuk amik gambar..

Siap pasang.. masa untuk menyusun.. dan seterusnya aktiviti memasak..


Aktiviti malam pertama..

Kepada yang nak jauh dari gangguan, kat sini tempat paling sesuai sebab takdak line..


Malam pertama.. sejuk sangat-sangat.. sebab berkhemah di bawah pokok..





Dak Adik dok merengek nak main mercun..


Malam yang sunyi diganggu-gugat dek anak-anak yang main mercun..
Jangan kata anak, bapak budak pun sama..
Tak lama lepas tu, masa untuk tidur.. esoknya nak bangun awal..



HARI KEDUA..

Khemah dak Kakak dengan dak Adik paling comel antara semua..


Suasana pagi.. yang nyaman dan sejuk..

Dari kejauhan.. dak Adik paling awal bangun merengek nak mandi sungai..





psstt: To be continue..



UPDATE:
Bagi yang nak tau lebih lanjut tempat ni, bolehlah layari laman web Teratak Riverview di SINI..



19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

Aziela said...

Mak oiii...bestnyaaa. Memang tapak camping yer Ai? Mahal tak bayarnya? Toilet dengan bilik air semua ok tak? Jauh tak dari khemah?

JunAina said...

Cantiknya kawasan tu... Kalau akak pergi tak dapatlah nak berkhemah bagai. Agaknya boleh sewa bilik tak kat situ?

aizamia3 said...

Aziela:
memang tempat kami pergi tu tempat untuk camping. bayaran ok. bilik air pun ok.


JunAina:
ada juga chalet dengan bilik penginapan kat situ.. ;)

Rai Ourkizuna said...

bestnya kakkk~ lama tak camping.. sure seronok ramai2 camping gini..

Cik Puan Eka said...

Eka orang tg malim. Tapi ni pertama kali tahu ada tempat cmni kat tg malim.

Cantik view dia

Rizziela said...

mcm best ajer

❤Kamsiah❤ said...

hebat..!! bkn semua org berani tido dlm khemah(mcm akak ni)

t.a.t.a said...

Berderet soalan kak aziela. hahaha.

Kakzakie said...

Kakak tak pernah rasa tidur khemah lagi tau sejak dah tak sekolah.

Bestnya... Nuha tu main hp sampai tak toleh:)

asyifa mustaffa said...

Bestnya..! Cntik view dia...
Aman damai duk sini nmpknya...takde line semua..mmg aman la hidup...

Ok..i wait next entry pnya.harap x terlepas...:)

Eza Ridzwan said...

eh, mcm menarik plak...my shuben suka camping mamping nie..cuma bila dpt isteri yg x mo brenggang dari katil, dia tpaksa laa lupakan aktiviti lama dia..hehehe..

aizamia3 said...

Bagi yang nak tau lebih lanjut tempat ni, bolehlah layari laman web Teratak Riverview, ada detail pasa harga penginapan dan perkara berkaitan:


http://teratakriverview.blogspot.com/2010/12/teratak-riverview.html

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

ewanthology said...

klu jalan jem memang driver mengeluh panjang ler, apatah lagi kalau kereta manual.


Atiqah Wadiah said...

Huwaaaa bestnya...blh mndi sungai..weeee

Nafisa81 said...

berapa ramai pergi ni?

Dr Singa said...

pacat ada?
nyamuk banyak tak?
tabur belerang keliling kawasan tak?

saya takut semua binatang itu!!

aizamia3 said...

Dr Singa:
Alhamdulillah, takde pacat.. nyamuk eeemm.. ntah sebab kami semua ok je.. takdepun tabur belerang sebab kawasan tu takde semak samun pun.. kawasan lapang.. ;)

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...