Followers Remaja Purba

Sunday, June 9, 2013

Nak elak.. ingat selamat.. rupa-rupanya kena gak..



  • Awalnya dengan confident.. ingat aku selamatlah.. sekali aku kena daa.. kihkihkih..
  • Cuma kali ni aku sekadar jawab soalan dak Pha Is ni..
  • Bukan taknak buat rantaian soalan tapi keadaan belum mengizinkan..
 
[edited]
kalau ikutkan peraturan asal, kalau aku nak tag orang lain, aku kena buat 11 soalan lain plak, khas untuk mereka. so, kat sini aku letak 11 soalan baru.
1. suka warna apa? why? (5 markah)
Jawapan aku:
Warna kesukaan: Merah, Hijau, Kuning ---> dulu kini dan selamanya 3 warna ni memang tak boleh dipisahkan..
 
 
2. kalau dapat anak, nak letak nama apa? 1 untuk lelaki dan 1 untuk perempuan. (4 markah)
Jawapan aku:
eeemm.. dah ada.. dak Kakak.. dak Adik.. dak Nuha..
psstt: tapi cadang nak tambah sorang lagi.. hikhikhik..
 
 
3. jika tetiba dapat duit RM 9.5 billion, berikan SATU benda yang pertama sekali yang akan dibeli. (2 markah)
Jawapan aku:
Tanah sebelah rumah aku..
 
 
4. ciri-ciri pasangan idaman/ideal? (10 markah)
Jawapan aku:
Dulu dok berangan nak pasangan ideal yang macam mana.. sekarang tak payah fikir dah.. dah ada yang punya.. Alhamdulillah..
 
 
5. aktiviti masa lapang/hobi ? (5 markah)
Jawapan aku:
Kalau tak hadap tv, layan novel.. takpun hadap lappy.. tapi kebanyakkan masa layan dak Nuha tidur.. hahaha.. stamina pun takde sejak dah 'pencen' dari berlari ni..
 
 
6. subjek yang paling suka dan paling tak suka masa kat sekolah? (6markah)
Jawapan:
Dulu suka Geografi sebab cikgu tu suka puji aku pandai jawab.. jadi bersemangat aku time subjek tu..
Paling tak suka.. eeemm.. biarlah rahsia, taknak ada yang sentap pulak nanti.. (macamlah cikgu tu baca entry ni..)
 
 
7. makanan kegemaran? (4 markah)
Jawapan aku:
Sejak adanya dak Nuha ni, selera makan aku semakin tajam + runcing.. nak pulak kalau adanya ayam..
 
 
8. siapakah yang paling disanjungi/dijadikan inspirasi? (5markah)
Jawapan aku:
Skip boleh untuk soalan ni..? Rugi dah 5 markah..
 
 
9. suka makan ubat tak? (4 markah)
Jawapan:
Mana suka.. tapi kalau terpaksa, telan jugaklah.. tak nanti, lambat baik..
 
 
10. kartun/anime yang paling suka dan berikan watak yang paling disukai dalam kartun/anime tersebut. kalau tak suka, berikan sebab kenapa. (5 markah)
Jawapan aku:
Tak sempat nak suka.. terlampau banyak kartun yang dihidangkan 7 hari seminggu.. 24 jam sehari.. tapi kebanyakkannya langsung tak best.. ntah apa-apa ntah..
 
 
11. ceritakan sikit antara pengalaman manis yang ada sepanjang hidup.. (10 markah)
Jawapan aku:
Pengalaman yang tak manis dah bancuh dengan gula bagi manis.. yang tinggal semua yang manis-manis je..
Anugerah yang tak ternilai: dak Kakak.. dak Adik.. dak Nuha..





psstt: Gigih aku siapkan jawapannya.. cuma tak berpeluhlah sebab dalam aircond kan..

psstt lagi: Dah lama tak join segmen bagai ni.. skill tak asah, tu yang tumpul tu..

last psstt: Nak elak.. ingat selamat.. rupa-rupanya kena gak..


8 comments:

pha is said...

hahaha.. x pe.. pha is dulu pun igt nk jawab je soalan, malas nk tag org. tapi tetiba rasa semangat plak nk tag. hehehehe

ha ah.. dah rugi 5 markah.. hahahahahahaha

Tedi said...

Haha, Tedi tak paham tajuk akak ni. Elak apa?

Mama Adam said...

owhhh... tag... ingatkan AES. hahahah

kay_are said...

memang lame dah r tak join segmen ni.. tengok pun dah jarang nampak segmen2 ni.

Riedaffya ibrahim said...

hehee..boleh tahan best soklannye...gud luck..

Cikda said...

oo.. hahha..dah kena tag ye.. hehhehe.. cikda kira dah menjawap la soalan cikda tu.. kih3x...

anitadiana said...

lama nya tak ada segmen mcm ne..malas juga nak jawap tu...

ctpayong said...

alahai...otak dah tumpul ler!!!

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...