Followers Remaja Purba

Wednesday, April 17, 2013

Kelmarin di Emergency HTAR, Klang kali kedua..


  • Kali kedua aku berada di ruang kecemasan HTAR, Klang..
  • Anak atok sedara accident kat area rumah petang kelmarin.. ---> on the way balik rumah amik adik balik sekolah..
  • Hampir sejam terbaring atas jalan gara-gara ambulans tersilap jalan..
  • Selama ni aku sekadar lalu je kalau berlakunya accident tapi kali ni, aku turut berada berada di lokasi kejadian..
  • Gigil badan tengok keadaan dia masa tu..



  • MALAM tu.. di Emergency HTAR, Klang..
  • Masa menunggu usah ditanya..
  • Kebetulan masa tu banyak pulak kes kritikal dan semi kritikal..

Di Zon ni lah hubby ditempatkan minggu lepas..



Alhamdulillah.. lepas xray.. tiada kecederaan dalaman..


Adik-adik yang sabar menanti..

Sehingga pukul 3 pagi kami di sini..
Dari sesak sampai takde orang kat laluan kecemasan ni..

  • Lepas selesai di emergency, along ditempatkan di bilik pemulihan untuk pemantauan doktor selama 6 jam..
  • Selesai urusan tersebut (dah tau along ditempatkan di mana), kami semua balik..

SEMALAM..

  • Syukur Alhamdulillah.. tengahari semalam selesai semua urusan di HTAR, Klang..
  • Jutaan terima kasih kepada semua pihak yang membantu ketika kejadian hingga selesai..


psstt: Mood ---> Letih... ikutkan hati nak cuti lagi tapi tak boleh.. tak boleh.. ada kerja menanti..





12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syukur2

NM03 said...

alhamdulillah, nasib tak serius

:: Mrs.Eady :: said...

syukur alhamdulillah tak ape-ape..

Daddy Ziyyad said...

Syukur alhamdullilah...tiada kecederaan serius....Menunggu di ER tatkala penuh patient, mmg memenatkan, sgt memenatkan..bukan hanya patient, tapi staff hospital itu sendiri...huhuhuh

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..ngeri bila baca duk kat ER..Klang dah la memang ramai patient kan..

Kakzakie said...

Cemas dan letih bila ada kecemasan macam itu. Mujur juga tiada kecederaan dalaman.. Ujian..ujian...

Kesuma Angsana said...

kalau KA pun naik cuak gak tgk benda2 mcn ni... pernah ada pengalaman yng sama, penantian dari petang hingga ke malam di ER mcm ni.. mg kena sabar byklah !

Asyifa Mustaffa said...

alhamdulillah...selamat smua....

eLL said...

alhamdulillah semuanya OK.
saya sempat bermalam di HTAR selama seminggu...

Kesuma Angsana said...

done cuit2 sedekah nuffngx2 yer

hainom OKje said...

betul tu ,....bila berada di lokasi kejadian baru tau macamana seramnyakan...
Alhamdulilah semuanya OK...

Anonymous said...

Greаt site. A lot of hеlpful infо here.
I'm sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And certainly, thanks in your sweat!

my web-site ... emergency plumbers in birmingham

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...