Followers Remaja Purba

Saturday, May 2, 2015

Kalau aku sebagai Pilot..



Dah macam balik cuti raya Aidilfitri aku rasa..
Bila terpaksa berhadapan dengan kesesakan luarbiasa..
Balik kampung kali ni atas alasan untuk menghadiri kenduri adik sepupu di Selatan selain dari menjenguk family di kampung..
Memang bertabahlah sepanjang perjalanan..
Masa perjalanan yang sepatutnya hanya sekitar 1 jam lebih menjadi hampir 4 jam..

Tapi apa-apapun Alhamdulillah selamat sampai ke destinasi pertama..
Sepanjang perjalanan petang semalam, aku cuma bertugas sebagai co-pilot..
Kalau aku sebagai pilot.. eerrr..
Bukan setakat tak boleh tidur My Chef Hubby aku buat..
Malah hubby pulak yang banyak tekan brek.. bukannya aku..
Sebab aku jenis tak sabar.. huhuhu..

Persinggahan pertama di Masjid Tanah, Melaka..
Masa untuk kendurkan otot dan urat yang tegang sebelum menyambung perjalanan..



psstt: Penantian itu amat menyeksakan..



8 comments:

paridah said...

semoga dh selmt sampai kampung ai...famili kak juga ke johor urusn prtunangn ank sdra.

aTieYusof Family said...

Teruk jg jem kali ini kan..semua ambil peluang bslik bercuti.. bertabahlah mengharungi jem..

Pha Is said...

cuti panjang.. masa ni la pakat balik kampung..

ewanthology said...

biar lambat asal selamat.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Puan Kutu said...

Semarang ni tak payah tunggu raya kan..cuti panjang camni pun Jalan gila2 punya jam.nak buat camna..kereta byk Sgt kt Malaysia ni.huhu

hainom OKje said...

Betullah Aizamia.....okje pun balik Muo jugak baru ni. Masa balik hari Sabtu, pas tu lalu Lekas, tu yg tak jumpa jammed kot.
Balik KL jumpa...walaupun balik hari Ahad

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam aiza,
iols ni dah laaaaaamaaaaaaaa tak merasa balik kg
ater my mom dok dengan iols
family in law satu pulau dengan iols he3

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...