Followers Remaja Purba

Wednesday, April 8, 2020

Cubaan Singa Melarikan Diri


DAY 22 (8 April 2020 -Rabu)
Hampir setiap hari akan ada tugasan dari guru kelas dak Kakak dan dak Adik. Makin mengeluh deme.

Aku..?
Dah tentu aku sokong cikgu dorang. Masih ada masa untuk menyiapkan tugasan yang diberi. Jangan dah dihujung waktu baru terkial-kial nak buat, memang kena bebel yang bukan sikitlah jawabnya. Cikgu pun dah cakap, tak faham tanya cikgu. Mudah kan..

Babah deme..?
Anak-anak cakap - Guru Besar sekolah.. 😂 Perhati dari jauh..


Dalam tempoh PKP ni, aku lihat dari sudut persekolahan:

SPM, PMR, UPSR 2020..
Pentadbiran sekolah dah tentu mula pening, apatah lagi ibubapa. Itu belum lagi nak berhadapan peperiksaan pertengahan tahun, bila jadi macam ni.. 😥

Guru kelas anak-anak memberi tugasan melalui group Whatsapp. Mana nak kena tulis, nk jawab soalan online. Nak print, nk cari maklumat dalam internet. Anak-anak, brileks.. Ibu dia yang panic attack.. 🤦‍♀🤦‍♀

Selingan:


Hari ke 22..
Aku tahu kau bosan tapi takkan sampai cenggitu jadinya.. 🤦‍♀
#MCO
#StayAtHome

#KisahKita: ...

3 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

comel singa nak larikan diri yea...

rietta pun baru dapat msg dr cikgu anak saudara....ada online class hr ni...bagus cikgu dorg....rajin....

A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y said...

comel singa tu. he3..

Siti Yang Menaip said...

memang pening cikgu2 nak kejar silibus.. tak terkejar.
yang exam forms lagila serabut. pening dibuatnya.

tabahla semua.. anak2 murid dan cikgu2.
together we can do this..

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...