Followers Remaja Purba

Tuesday, April 7, 2020

COVID-19 menghampiri 😫


DAY 21 (7 April 2020 - Selasa)
Dua hari berturut-turut dak Kakak dengan dak Adik tidur lewat. Ini gara-gara guru kelas masing-masing menambah tugasan sedia ada. Masih banyak yang kena dibuat dan aku terkebil-kebil menemani mereka.

Awal pagi tadi:
Dikala anak-anak sedang menyiapkan tugasan sekolah dorang, hujan lebat membasahi bumi; bersambung dari petang semalam.

Kisah tengahari tadi:
Melayan kerenah dak Nuha nak makan cek mek molek.
Tiada Gambar

Kisah petang tadi:
'Dah macam Sid dalam filem ice age abang tengok sayang tidur..' 'Takde contoh lain ke abang? 🤣🤦‍♀

Sid The Sloth
Dari en. Google

La ni..
Menunggu dak Kakak dengan dak Adik buat kerja sekolah. Aku hari ni bertukar jadi guru disiplin pulak.. 😎


Kisah lain:
Rasa serabut dengan info berkenaan COVID-19 yang mula menghampiri kawasan aku. Hati tak tenang dibuatnya, risau bila en. Hubby keluar menguruskan rutin beliau.

Ya!Allah..
Jauhkanlah kami semua dari sebarang penyakit. Permudahkanlah rutin harian kami Ya!Allah..

#KisahKita: ...

1 comment:

HeNRieTTa JoSe said...

moga semuanya baik baik saja....itu la...anak saudara rietta pun ada online class...alhamdulillah rajin cikgu cikgu dia...tido mcm sid tu dah letih sgt dh tu...cikgu disiplin? ini cikgu yang rata rata stdt takut ni...hehehe...moga semuanya baik baik saja dan pendemik ini berakhir...

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...