Followers Remaja Purba

Tuesday, March 7, 2017

Nak Kurus..?


Paling penting semangat kena kuat.
Nak kurus senang.. nak maintain tu yang payah.
Nak pulak kalau badan jenis berat senang naik tapi susah turun.
Kalau nak diet.. buat je.. pedulikan apa orang lain nak kata.

Ni baru sikit kena sindir.. kena usik dah give up!
Pedulikan.. anggap je tu virus yang cuba nak ganggu sistem pertahanan diri.
Buktikan yang kau boleh.

Lepas kau dah berjaya confirm mereka yang kutuk, perli, sindir tu tanya 'camane hang boleh kurus..' Confirm dorang tak boleh buat punyalah.. sebab kalau boleh dah tentu dorang join kau NAK KURUS.



'Kurus Slim River je tok tengok..'


Pernah mengadu pada Atok Muo yang berat dah naik sejak keluar hospital tu, setepek Atok Muo kenakan aku balik.. kehkehkeh..


Tapi.. Percayalah.. sebab aku  berjaya.
Dua tahun beb.. nak maintain bukan senang.. tu belum lagi dugaan bila mana peneman sepanjang hayat ajak makan waktu malam.. perghhh.. tak kuat semangat.. boleh mencanak naik balik berat badan tapi setakat ni Alhamdulillah.. masih beringat dan berjaga-jaga..

#Makan sikit tapi kerap..
#Minum air masak 3 - 4 liter sehari..
#Senaman jangan dilupakan.. (datang malas, atas katil jelah.. kihkihkih..)



StatusHati: Tengah cuba mencari rentak untuk kembali #PerasanSlim..


10 comments:

Seorang Syed said...

Nak kurus memang susah huaaaa. nak naik berat badan tu senang ja. nak mantain and consistent tu dugaan betul.

Lya Amie said...

Nak kurus ni memang macam-macam dugaan especially part diri sendiri yang malas. Lya tak berjaya lagi ni, azam dah berapa tahun entah haha.

Mar Mansor said...

tang senaman tu memang kena cekal

norhidana miswan said...

niat dlm hati selalu

- dieyana - said...

hihihi, cantik kaki..;-))

kite pulak, susah nak gemuk, skip mkn sikit je, turun kg, tak suka bila org ckp kita kurus mcm tiang lampu..hahaha
tapi 2 tahun join zumba/dance, dh naik 6 kg (tang mana naik, ntah le) hahha..suka giler, body pun ada shape.. #perasan_gemuk ;-))

Warisan Petani said...

Yang senang kurus ni orang yang kena penyakit kencing manis la.

uncle gedek said...

Senaman....?

Ini yg susah ni...!

LYAfrina said...

Kena istiqamoh..bru menjadi..

Kira Sakura said...

jujurnya kira memang takut gemok walaupun sekarang kurus. xpernah terfikir nak naikkan berat badan jadi ideal ke apa ke. sebab takut kang kalau dah gemuk susah nak kurus balik. jadi biarlah kurus je cenggini. orang kata angina tolak pun. lantakkan lah buat2 tak peduli gigigigi

Nour Adieb said...

nak kurangkan berat badan, amik masa yg lama. tp kalau berat bertambah, skjp ja. ini tidak adil, ecewah! kurus atau gemuk, yg penting kesihatan diutamakan

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...