Followers Remaja Purba

Wednesday, March 15, 2017

Farm In The City part 2


Sambungan dari SINI..


Ini dekat rumah Arnab..
Alahai.. comel-comel belaka rasa nak ambil bawak balik buat sate je.. 
kihkihkih.. Kejam sungguh statement ni..


Longkang Fish
Takut basah sebenarnya dorang ni, tu yang ala-ala sopan je tangkap ikan.
Dak Nuha kalau dibiarkan, mahu ter.. masuk dalam air tu..
Dorang main sekejap je, tak nampak rasa teruja dorang tu.


Fish Feeding

Masa bagi makan ikan dekat sini, dengan bekas makanan tu termasuk sekali dalam air tu..


Kes menangis minta dipujuk sebab aku sakat dia pasal bekas makanan yang jatuh dalam air tu..


Brown Wood Owl
Mata Burung Hantu ni cute sangat.. rasa nak peluk cium je ia..


Waktu kami bergambar tak nak pulak ia buka matanya tu..


Tak ingat nama haiwan ni..
'Tidur je.. nampak malas ya amat..' dak Kakak cakap..


Satu pusingan je terbang RM7.00
Budak-budak je boleh naik kuda ni dan ada had ketinggian juga..


Babah dia tolong dukung bila dak Nuha tengok orang lain dok bagi makan dekat haiwan ni.


Kemuncak acara..
Persembahan Burung KakakTua..
Part yang ni aku rasa mic yang digunakan patut ditukar baru..
Tak cukup jelas apa yang dia kata..
Cara persembahan dah ok tapi mic nya tak ok.
Pengurusan Farm In The City kena ambil maklum berkenaan ini aku rasa..


Pokok Gajus (Cashew Nut)


Fennec Fox..
Anak-anak dah mula bosan masa ni..

Meerkat.. nampak comel je..


Tak nampak ada yang nak ambil gambar dengan kereta pink ni..


'Kesian kuda tu ibu, kaki dia sakit..'
Masa ni kuda tu jalan terdengkot-dengkot..
Aku tak tengok sangat sebab tak tahan bau ehem ia..


Dah habis yang kat dalam.. yang ni dekat luar sebelum bergerak balik..

Sekali masuk RM5.00, mainlah dengan semua kucing yang ada dalam sangkar tu..
Dak Nuha tak sampai seminit dah menangis nak keluar.. takutkan kucing..


Last but not least..

#FarmInTheCityMalaysia
Gambar aku takde rupanya dekat sini..


Akhirnya selesai juga nak update Farm In The City ni..


StatusHati: Dak Nuha kembali tak sihat.. susah hati dibuatnya.


8 comments:

Seorang Syed said...

Burung hantu memang comel. Suka juga tengok mata dia yg bulat tu hehehe.

Warisan Petani said...

Tempat yang sesuai untuk beriadah.

ewanthology said...

dah banyak kali terfikir nak bw anak ke sini...tapi tak sampai2 jugak lagi

Nora Karim said...

teringin nak pergi.. tapi belum ada kesempatan... nampak best tempat ni...

Moga Nuha segera sembuh... Memang tengah musim, cuaca sekejap panas sekejap hujan...

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye....sronok tgk ikan koi meriah....

Dr Singa said...

kesian burung hantu tu berjaga siang!

hainom OKje said...

Betul jugak si kakak cakap tu, bukan binatang aje kalau banyak tido nampak malas, manusia pun sama haih

Kira Sakura said...

yang akak tak ingt tu namanya Iguane Pig. dulu adik ipar pernah bela

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...