Followers Remaja Purba

Thursday, September 29, 2016

Istilah gemuk bagi orang perempuan




Istilah gemuk bagi orang perempuan:
Kawan dia lagi kurus dari dia..



Pada aku..
Kau nak nampak cantik body ala-ala model atas pentas peragaan, kau KENA usaha. Bukan hanya sekadar berkata-kata tapi tiada usaha ke arah kekurusan itu.

Nak kurus bukan susah, nak maintain tu yang payah..

Cari kawan yang sama-sama nak #perasanSlim, barulah rasa semangat nak buat.
Lepas tu bukan setakat kau kena tahan selera makan, apa sahaja yang orang bercakap tentang kau, buat tak tahu je. Deme nak kutuk ke, nak sindir ke.. lantak deme.

Nanti bila kau dah berjaya.. tak mustahil orang yang dok bercakap yang negatif tu datang kepada kau untuk dapatkan tips #perasanSlim kau tu.


Percayalah cakap aku ni..


StatusHati: Usahalah.. jangan hanya pandai berkata-kata..


7 comments:

Kakzakie Purvit said...

Kakak memang susah nak tahan makan itu yg jadi masalah.

aryan azra said...

betul tu...kena berusaha dengan gigih baru bolehberjaya

Mummydearie said...

Kalau dulu zaman muda, memang nak kurus melidi macam model. Tapi bila dah berumur sikit, rasanya taknaklah kurus sangat. Sedang-sedang elok pun jadilah. Tapi betullah tu, kalau berbuih cakap aje, memang takdanya kurus. Kurus ni bukan boleh cakap aje duplohlapankali nak kurus. Memang tidaklah jadi kenyataan!

Manusia memang macam tu. Bila kita berjaya, terhegeh-hegeh nak berkawan, tanya itu, ini. Kalau tidak, asyiklah nak mengutuk sesaja. Kena cari 'team' yang bagus ^_^

norhidana miswan said...

kwn yg perasan kurus takde camne hehehhe

Abam Kie said...

as salam. biar la gemuk sikit pun janji tubuh sihat n tiada penyakit kan? abam kie folo sini ye? no 885. TQ.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Nak kurus dan nak gemuk sama-sama susah. Sebab tu laku aje ubat dan produk sebegini.

OhPanduan said...

Kurus gemuk ok aje. Janji sihat kan.

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...