Followers Remaja Purba

Tuesday, March 5, 2013

Kereta sekarang direka tiada signal ek..?!


  • Entry ni mudah.. ---> SIGNAL..
  • Tapi..
  • Sikap segelintir pemandu yang tak tahu @ memang buat tak tahu cara penggunaan signal bila nak tukar laluan..
  • Kereta sekarang direka tiada signal ek..?
  • Ke sekadar hiasan pada kereta..
  • Ke tuan punya kereta tu tak belajar cara penggunaan signal..
  • Ke memang malas nak guna..
     

  • Cuba bayangkan..
  • Sedang sebuah kereta ni dipandu laju tiba-tiba ada kereta menukar laluan tanpa memberi signal..
  • Kalau tak kena.. tak apa..
  • Tapi..
  • Bayangkan pulak..
  • Sekiranya kena.. kesan impak dari pelanggaran tersebut tu pulak..?
  • Menyesal kemudian takde guna dah..


psstt: Berhati-hati di jalanraya ---> Peringatan untuk diri sendiri jugak..



13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

susah kan

Kakzakie said...

Selalu terjadi depan mata kakak. Geram.. tapi tak dapat nak kata apa.

:: Mrs.Eady :: said...

RAMAIIIIIIsgt yg pemalas nak guna signal niii...

❤Kamsiah❤ said...

geram kalau 2,3 inci nak masuk lorong baru bg signal..:(

[PCL] said...

kalau dah bagi signel kanan/kiri...tak reti2 nak off kan semula bila dalam keadaan jalan terus...ini berlaku kat kereta jenis lama macam atok sy punya..., alah kereta baru pon sama ..ada gak macam nih...

p/s ..apa pon kena cool bila memandu, melihat silap orang untuk perbaiki diri kita..

Kesuma Angsana said...

betul selalu sgt jadi tu !

faraherda.razalan said...

Pnh dgr Sinar FM, ade lelaki dok kutuk driver pompuan sbb tak reti gune signal. Hakikatnya, seumur hidup sy drive, majoriti yg pemaleh bona nak guna signal adalah - LELAKI.

Pagi td, dah kena sekali. Smlm ms balik, berkali-kali belok tak bg signal. Ptg t balik keje, tataulah bape kali lak sy kene.

YanaUjang said...

plg stress bila kete² bsr x bg signal..rs mcm, 'hoii harap kete je bsr, otak kecik'

oke emo! -.-

syafiqakarim said...

taksusah nak ikut rule.
tp tu lahhh

Cinta Misteri said...

CiM pemandu berhemah. tp 2 kali berlanggar dsbbkan kecuaian org lain.

malas signal, nnti klau terjadi sesuatu cpt je tangan tu tolak padle signal, buat2 tak bersalah

Hidayah said...

ramai giler dah blogger highlight pasal isu cam gini...tapi tu la..
"mereka" bukan jenis yg baca blog org kot..

ggrr...mmg mencik kalau kena mcm gitu..

sangat bahaya..

kalau kita nih tak sempat brek..kita kena bahagian enjin .. si penjahat kena bahagian belakang je..

ggrr..

TiranaAduka said...

TA kalu ride moto guna signal tangan je,

Tinta Lana said...

Assalammualaikum kak :)

Saya pun bertabah ajelah kak kalau dah jumpa drebar jenis tak reti bagi signal---> bnyk kali, kalau siapa2 yg memandu, tahulah kan, boleh kata tiap hari jumpa yg mcmni.

Yang terlebih reti bagi signal pun, problem jugak. Dia duk bagi signal nak kekanan/kekiri, kita punya la tertunggu2 bila dia nak pusing ni, rupa2nya lupa plak tutup signal.. pun payah jugak jenis gini,hahaha

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...