Followers Remaja Purba

Wednesday, October 31, 2012

dak Nuha nak tumbuh gigi..


Untuk maklum ---> sila rujuk entry semalam.. entry yang saling berkait..


Pagi raya hanya sempat beraya di rumah atok sedara dan rumah pengasuh je..
Lepas tu dak Nuha dah mula meragam merengek menangis, kitorang terus gerak balik kampung yang tak berapa jauh mana tu..
 
on the way ke rumah MIL.. dari cantik berbaju gaun, terus tak berbaju dah..
masa ni baru aku perasan ada 2 gigi sebelah bawah bakal tumbuh keluar..
 

Baru bangun tidur selepas penat meragam sepanjang perjalanan ---> macam jauh sangat.. tak sampai pun 30km..
Aku pulak lupa bawa mainan dia, maka handphone jadi mainan..
 

Hari kedua..
Makan sup gear box..
 
Ni aku share dengan dak Kakak.. dak Adik tak minat.. dak Nuha hanya dapat merasa supnye ajelah..
 
 
Hari Ketiga..

Bakal dijadikan sup kepala lembu..
 

Untuk makluman.. bukan hubby yang kerjakan tapi jiran kat rumah..
 

Alhamdulillah.. selesai sudah..
Seronok dan meriah.. yang pasti.. marvellous.. kalau tak.. takkan tinggal tulang je kan..



dak Nuha dilanda selesema dan batuk ---> melarat hingga ke hari ini
(semasa entry ni di publish, suara dak Nuha semakin serak)..
 
 
Dia punya ragam.. memang tak puas tidur dibuatnya..
Aku gagahkan diri memujuk dan menyusukan dia.. Tapi syukur malam tadi babah dia ada.. lega sikit aku.. sama-sama jaga dak Nuha..



psstt: By hook or by crook, hari ni aku kena pergi renew lesen.. Jangan jadi macam tahun lepas.. Dah dua minggu 'mati' baru sedar..

psstt lagi: Nampaknya awek hubby lambat lagi sembuh memandangkan doctor peribadinya sibuk dengan pesakit-pesakit yang dah menunggu lagi lama..

last psstt: Masih tercari-cari nama sesuai untuk 'my new baby' belum ada nama tu..

20 comments:

Asyifa Mustaffa said...

Bulatnya mata dia! Moga cepat sihat....biasa la kut bdak meragam time nak tumbuh gg....

Anum said...

tomei2

Kakcik Nur said...

Dak Nuha yang sangat comel. :)

Lesen memandu kakcik dah sebulan mati, malas kakcik nak renew sebab kakcik bukannya memandu! :(

Pen Biru said...

3-4hari ni memang sup gearbox la yg paling laku...korban punya pasal

:: Mrs.Eady :: said...

tembom!comeyyy :)

Kakzakie said...

Tak sihat pun macam sihat Nuha tu. Siapalah tak geram tengok muka Nuha nie agaknya kan...

Dapat rasa sup aje pun jadilah kan Nuha..

Rai Ourkizuna said...

mak aih..sampai tinggal tulang je kepala lembu tu..memang meriah sungguh kak..

Rai Ourkizuna said...

oh..saya da add akak dalam bloglist ok..thanks kak..

faraherda.razalan said...

Peh! Sup lembu tu......sy ni kan....sy ni kan....thn ni tak merasa pun. Uwaa!!!!!!!

Ros said...

Salam ziarah....

Kancil 8349 said...

tahniah

anitadiana said...

mesti gatal gusi si nuha ne...sedapnya sup tu..teringat makan kat kg ari tu...

Kesuma Angsana said...

sekejap je rasanyer... dah tumbuh gigi ye. Sup gear bo x tu mmg terbaiklah

Daddy Ziyyad said...

Erkkkkk..sup kepala lembu? 1st time saya dengar

kay_are said...

dah nak tumbuh gigi dah? pejam celik je dah makin besar kan.. huu.. sedapnye sup!

Eyriqazz said...

perghh..sup gear box..dah lama tak pekena...

p.s : kejap je rasa anak2 membesar kan?

azieazah said...

Tahun lepas saya tengok sendiri orang lapah kepala lembu amik otak!

Namee Roslan said...

comelnya anak akak !!1 geram tengok . :D

pha is said...

sup kepala? serius x penah rasa lagi...

Cik Ummi said...

kiuttttttnyeeee dak nuha tuh =D

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...