Followers Remaja Purba

Tuesday, October 16, 2012

sssyyy... Jangan Ketuk kuat-kuat..


Sepanjang minggu ni dak Kakak akan menghadapi peperiksaan akhir Tahun..
Aku doakan beliau dapat baca dan jawab dengan tenang, begitu jugak untuk semua anak-anak di seluruh Malaysia.. good luck and do the best for your final exam..


Tiba-tiba terkenang masa zaman Remaja sebelum Purba dulu..
Kat pintu dewan mesti ada ni..


'TOLONG SENYAP - PEPERIKSAAN SEDANG DIJALANKAN'


Tiap kali hadirnya peperiksaan, mesti aku risau kalau kena duduk depan sekali..
  • Markah aku secara mendadaknya akan turun bila aku duduk depan sekali
  • Tapi tak jugak tinggi bila aku duduk belakang..
  • Yang best dok kat belakang, dapat tengok ragam kengkawan yang jawab.. sambil jawab sempat berangan.. cuba kalau duduk depan sekali.. Aku rasa semua mata dok hadap aku, tang ni memang aku protes dalam hati.. Nak buat macam mana, dah kedudukan ditentukan mengikut abjad (A - Z)..
  • Cikgu/Pengawas peperiksaan suka sangat dok lalu kat aku (dah meja cikgu dekat dengan aku).. kalau bagi jawapan best gak..
  • Kalau dalam dewan pulak.. tak leh tengok pemandangan luar.. cuba kalau kat tingkat 3.. puas.. dapat cuci mata, nak pulak dalam keadaan sunyi sepi.. rasa tenang sekejap jiwa ---> padahal dalam hati risau ya amat..
  • Sekarang turn anak-anak pulak.. hidup ni ibarat roda.. sentiasa berpusing..



psstt: Minggu depan nak raya tapi hubby belum dapat pelepasan cuti..



15 comments:

Anum said...

hahaha

Kakcik Nur said...

Budak SEpet juga sedang menghadapi peperiksaan. Bangcik pulak dah selesai PMRnya semalam...

Cikgu Ma said...

seronok la akak nak sambut raya..saya ni nampak gaya macam kena raya kat perantauan..tp belum confirm...


gud luck utk anak akak...

Kakzakie said...

Betullah musim anak-anak periksa. Kita sebagai ibu memang dup-dap-dup-dap. Moga semuanya berjaya

:: Mrs.Eady :: said...

Sama debarannyer kan..

Rai Ourkizuna said...

rindu nak tido dalam dewan peperiksaan..hahaha..

Afasz said...

kalau amik exam duk depan rasa macam tak senang duduk sbb tk tahu apa terjadi di belakang. tp mmg leh concentrate la..

kalau duk belakang mcm best leh tgk org wat apa,tp tkleh concntrate la ... :D

yusnzie said...

Zie suka dok belakang tp nk belah tingkap (siap bleh pilih2 lak yer) sbb klau x leh jwb bleh pandang kat luar kot2 ler ader jwpn kat situ....ngeh3

QueeN TerataI said...

xtau lg mcm mana keadaan QUeen kalao anak amik exam.. mungkin sama kot dgn kak ai.. :)

Kesuma Angsana said...

gd luck untuk semua yg amik peperiksaan utama ye !

-gedek! said...

Jangan ketuk....

mula-mula baca jangan kentut

pha is said...

kalau kat U ni, masa final exam, mesti saya dok kat belakang kawan satu kuliah ni(ikut turutan ic). beliau tudung labuh (agak cun).. maka, saya jawab exam pon tenang je.. hahahaha..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hahaha samelah sis,, suke dok belakang nnt konon feel mjawab lebih, dpt tgk kwn2 gigih menjawab ke tak,ahhaa

kalau pgawas lalu, agak2 jwpn xbetol, trus wat2 bz menyelak ktas jwapan,ahaha

the malay male said...

Ada jugak yg masa exam asyik nk ke toilet je.... Huhu

kay_are said...

memang tak best pun time exam dapat tempat depan.. nasib r name start huruf m.. memang belakang r jawab nye.. huu

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...