Followers Remaja Purba

Wednesday, October 5, 2011

Percaya atau tidak..

Bila ramai mengatakan yang aku nampak susut.. cengkung.. teringin pulak nak timbang berat badan..


Wah.. betullah.. berat badan aku turun 5 kilo.. turun banyak sebab dari bulan puasa lagi.. jadi takdelah rasa hairan sangat.. dan ditambah pulak selera makan dah terbalik 360 darjah..

Ni kalau dalam keadaan normal.. rasa semakin bersemangat nak turunkan berat badan tapi kutahankan hati.. sabar.. tahun depan pulun habis okey..



Pagi tadi aku sarapan 4 keping roti yang aku buat kat rumah (letak planta dan gula), satu gelas teh O panas.. Alhamdulillah masih kenyang.. Siap pujuk tekak jangan nak mengada-ngada..


Menu tengahari..?
Tak tahu lagi.. belum teringin nak makan apa-apa lagi.. tak nak bayangkan makanan sebab boleh buat tekak aku mengembang..



psstt: Terima kasih pada anda semua yang masih setia dengan blog Mak Budak a.k.a Remaja Purba ini..

37 comments:

Anum said...

wow
good luck

abghani said...

mkan kat mc d. kena big mac

bujal X said...

jeles.jeles.jeles.

Fara said...

Dah bape bulan eh?

mizzkechique said...

diet ke??

Akulah Pak Lan said...

byk kan bersenam. badan yang sibat lebih baik dari badan yang hanya kurus semata mata

ORLANDO AHMAD said...

semalam...

gua tensen...

wat kerja...

dari lepas subuh...

sampai la tengah malam...

gua...

makan...

roti canai 2 keping...

nasik...

ayam...

sup...

roti rotian...

air nescafe...

air bandung...

air milo...

dan Gua risau skang ni...

takot badan jadi gebu

azieazah said...

Bestnya boleh turun sampai 5kg macam tu.

Nanti tunjuk gambar eh..

siti kektus said...

macam mana boleh turun sampai 5 kg kak. jaga diri elok2 tau. ;)

kakcik said...

Kakcik juga yang tak kurus2. :(

NM02 said...

sentap mak jemah dengar

banyak betul turunnya

Amy Syaquena said...

wah bagus2...

Nini Hartini said...

mula2 preggy turun berat sbb tgh loya2 x selera makan. dah 5bulan lbh nnt mst selera je mkn apa2 pun. hehehe time tu mengembang lah badan ;p

miloais said...

baru lagi kan???
lepas ni akan naik balik tu....

Prince Halilintar said...

tahniah2..tapi jgn diet melampau2 pulak taw..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

jgn kurus sangat sis.. x dbomb.. hehe.. aku suka nengok perempuan berisi ni.. baru mantop... haha.. larikkkkkkkk

PinKy MoMMa said...

larlingggg kurus la kamu nanti..ni yang ai jeles ni..nak kurus bersama sama boleh?

letak planta dan gula memang sedappp! ;)

makan tau..kesian baby comel dalam perut tu..

azam said...

hehehe...sikit makan...

pagi makan, break 10am makan, 12 makan, 3 makan, 8 makan....

naik²

aizamia3 said...

Anum:
tahun depan baru pulun diet balik.. ;)


abghani:
kena tunggu selera besarku muncul kembali..


bujal X:
takde apa perlu dicemburukan bujal.. tunggu sebulan dua lagi.. confirm naik sampai tahun depan.. hikhikhik..

aizamia3 said...

Fara:
2 bulan 2 minggu..

aizamia3 said...

mizzkechique:
tak diet tapi berlaku perubahan pada pola pemakananku..



Akulah Pak Lan:
bersenam yang ringan2 je Pak Lan.. ;)

aizamia3 said...

ORLANDO AHMAD:

oh.. diriku tak sabar nak seperti awak.. makan macam-macam..

aizamia3 said...

azieazah:
tunggu tahun depan ek.. gambar newborn.. hikhikhik..

aizamia3 said...

siti kektus:
kes tak lalu makan..

aizamia3 said...

kakcik:
kalau dalam keadaan normal.. ye kakcik.. confirm saya pun akan jadi bolat.. ;)

aizamia3 said...

NM02:
oh.. itu hanya seketika.. percayalah..

aizamia3 said...

Amy Syaquena:

;)

aizamia3 said...

Nini Hartini:
betul tu Nini.. tunggu jelah masanya nanti.. hikhikhik..

aizamia3 said...

miloais:
a'ah.. dulu pun macam ni jugak.. sampai doktor bising..


Prince Halilintar:
tak diet tapi perubahan pada pola pemakanan ai.. :(

aizamia3 said...

Taufiq Ariffin a.k.a Topimagine:
kihkihkih.. takdenya nak kurus sangat.. tunggulah sikit hari lagi.. naikler balik ni.. ;)

aizamia3 said...

PinKy MoMMa:
tahun depan bolehlah kita sama-sama turunkan berat badan.. tahun ni belum boleh lagi.. ;)

nak tak nak memang kena paksa gak tekak ni.. kesian yang kat dalam..

aizamia3 said...

azam:

kalau ikut cenggitu.. memang confirm boleh naik.. hikhikhik..

Oh Oeya said...

Wah! best nyerrr!
Kita yg tak best, berat tak juga mau turun.. waaaaaa.. tulunnn.. tulunnn..

Namee Roslan said...

eh jangan kurang makan sgt. sbb akak berdua skang ni :) hehe. harus cukup zat :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy ms peknen cuma lalu makan laksa penang aje..pdhal laksa bukan makanan kesukaan sy kalau hari bukan peknen..

ainhany said...

sila2 makan dulu...baru sihat dan cergas!!!

Kancil 8349 said...

ndak dapat kuruskan badan sebab kaki cedera

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...