Followers Remaja Purba

Friday, October 14, 2011

Korangggggg kat mana..?

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Terbitnya entry ini bermakna aku cuba untuk menjelajah ke blog kawan-kawan semua.. Aku meminggir diri bukan bermaksud aku sombong, tetiap hari aku tengok ada je entry terkini dari korang semua, tapi semangat untuk mengomen langsung tiada dalam diri..


Alhamdulillah, hari ni aku agak ok, berbanding dua tiga hari sebelum ni.. Nak kata ok 100% tak jugak tapi masih mampu melakukan rutin harian walau agak penat..

Hari ni rutin macam biasa dan tak sabar nak balik kerja petang ni sebab nak beli ice-cream sundae cone kat McD.. semalam tak puas makan sebab share dengan dak Adik.. sedapnyaaaa kalau dapat.. takde ke orang nak belikan untuk aku ke sekarang ni..?


Kisah menarik..??
eemm.. belum ada idea camne nak karang share kat korang.. Sebagai pembuka bicara.. mailer singgah kat rumah aku ni.. aku rindu kat korang.. ;)



psstt: Pagi tadi aku tegur sorang akak tu parking kereta block kenderaan yang nak lalu tak boleh.. takkan tak perasan orang dah hon dia boleh buat selamba je.. Aku..? tak bukak tingkap tapi bukak pintu kereta minta akak tu alihkan kereta.. huhuhu.. nasib mood aku tak tercalar pepagi tadi..


psstt lagi: Aku baru lepas makan bubur nasi.. rasa nak makan lagilah.. tak puas.. ni bukan kat dalam perut nak tapi tekak aku yang gedik nak..

61 comments:

bujal X said...

berselera betul nampaknya? he~~

aizamia3 said...

bujal:
sementara tengah ada selera, apa yang rasa nak makan terus je beli.. ;)

Aku Ibu Muda said...

seronok melayan selera tu...hehe

Anum said...

ermmm
sedapnya makan berat pepagi nie

QueeN TerataI said...

sementara ada selera nk mkn lbh baik mkn... kan... hehehe Alhamdulillah dan beransur ok... suka i dengar..

aizamia3 said...

Aku Ibu Muda:
betul.. tak boleh simpan2 dah..

aizamia3 said...

Anum:
janji ada selera nak makan.. ;)

azam said...

:) jap g kita singgah...hahaha

makan je apa nak makan....

Kakzakie said...

Kadang tak perasan rasa tekak yg nak tapi memang mungkin memang yg dlm perut tu yg nak juga:)

Fara said...

Yeay! Selera sudah kembali ke? Suke!

aizamia3 said...

QueeN TerataI:
syukur Alhamdulillah..
loya + nak muntah tu biasa tapi berusaha untuk tidak memanjakan diri..

aizamia3 said...

azam:
terima kasih singgah kat sini.. ;)

taknak tahan2 selera.. sebab bukan senang nak dapat makan apa yang tekak ni suka..

aizamia3 said...

Kakzakie:
nak tahan2 selera pun tak guna kak sebab nasi pun dah susah untuk saya makan la ni..

aizamia3 said...

Fara:
Alhamdulillah Mommy..
Syukur.. dah ok sikit berbanding 2 3 hari sebelum ni.. tapi tunggulah malam nanti.. letih teramat.. :(

miloais said...

selagi ada selera... makan aje lah kan???
sokmo arwah mak iols cakap gitu

selagi ada selera - esok2 kalo dah tak sihat... terputus selera... baru nak ngidam2...parah tu!

azieazah said...

Entri sempoi yang meluahkan perasaan dalam nada yang dikawal dengan baik.

Jom makan bubur sama-sama!

aizamia3 said...

miloais:
betul tu.. tapi dalam masa yang sama tetap menjaga pemakanan agar tak terlebih makan, takut nanti penyakit datang..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

makanlah apa pon sbb baby dlm peyot nak rasa sama ~hik

aizamia3 said...

azieazah:
hikhikhik.. meluahkan secara berhemah.. ;)

jom.. tapi nak makan yong taufu sup pulak.. :(

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. sopannye entry ni. bagus2. amalkan selalu yerk.. jgn na entry yg emosional jerk.. haha

aizamia3 said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty:
walau tak banyak yang boleh dimakan tapi demi kesihatan bersama kepaksa jua menelan makanan..

aizamia3 said...

Taufiq Arifin a.k.a Toimagine:
hehehe.. berusaha untuk tidak marah2.. baik untuk kesihatan.. ;)

halila Ibrahim said...

tengah berselera ni makan je lah .. hehe..

zareliqa afiqa said...

Baca entry ni rasa nak g makan pulak.hehe~ ^^

mamaNoriz said...

say dah 2 bulan tak ke mcd since puasa...huwaaa

NasZ said...

nak ice cream gak.

MOHD NASER.com

Namee Roslan said...

hihi..pembawakan budak :D seronoknya tapi teringin macam2 plak. hehe

aizamia3 said...

halila Ibrahim:
betul sis.. ;)


zareliqa afiqa:
jom.. ;)

aizamia3 said...

mamaNoriz:
kalau ikutkan sama gak.. tapi sebab memang kena lalu depan McD tu, maka tiada alasan untuk tidak singgah.. ;)

aizamia3 said...

Namee Roslan:
selagi tak menyusahkan orang mencarinya ok je.. ;)

setakat ni takdelah mintak nak yang bukan2.. ;)

IntaNBerliaN said...

dan2 rasa nak g makan.. hihii

aizamia3 said...

NasZ:
bolehhhh.. tunggu kat depan McD.. hikhikhik..



IntaNBerliaN:
jangan rasa2.. teruskan je niat nak makan tu.. ;)

Eera Shera said...

akak...belanja mcd..nak gcb.hehe

patot la dah lama x nampak akak..take care ok :)

norinaomar said...

hihii...pregnant mummy ye..
jaga makan,jaga kesihatan,doa banyak2..

tahniah

THE LEKAT LEKIT STORY said...

makan selagi boleh.. :D

cinnamon.com said...

salam kenal singgah sini..n dah follow awak..nice:)

Nini Hartini said...

tini pulak nak komen rajin, tp nk bw malas lah lately ni. hehehe

aizamia3 said...

Eera Shera:
boleh je kalau sanggup datang kat sini dari sana..

insyaAllah.. ;)



norinaomar:
terima kasih.. insyaAllah..

aizamia3 said...

THE LEKAT LEKIT STORY:
menahan sabar untuk sebulan dua lagi.. ;)


cinnamon.com:
yup.. tq.. singgahlah lagi dan lagi dan lagi.. ;

aizamia3 said...

Nini Hartini:
adakala kita rajin sangat.. adakala ada pulak halangan untuk kita bertemu di sini.. ;)

Zulfikar Hazri said...

takkan pssst 2 je? kurang2 nak pssst tu 3... hahahahaha


hari tu i ketuk tingkap girl sengal depan masalam, parking tgh jalan depan kedai lampu tuu

pdn muka dia..

Gen2Merah said...

welcome back kak aizamia.. akhirnya muncul juga.. semoga kembalinya aizamia akan memberi semangat dan perangsang kepada kami semua.. ehehehe..

selamat pagi

HAJAR hasan said...

weee~ nnt kalau ade idea, shre lah dgn ktorg ye!

pssstt: dh lme x mkn McD. mengidam lah pulak. eyh! bukan! kempunan lah pulak! :)

eyryn said...

bakor je kereta dye.. haha :)

Prince Halilintar said...

amboi seleranya makan..asyik makan jer...

Kancil 8349 said...

kekadang sakit hati pada orang macam nie kan...suka block kereta orang...dah hon mahu lagi disound...apapun syukur dah sihat kan

Gen2Merah said...

nak mintak bubur siket, boley.. ehehehe

pena rozie said...

Selera aje nampak....

msredcheesecake said...

baik2 layan nafsu tekak... nanti jadi belon... hheee... janji yg dalam perut tu sehat...

アヌム ちゃん said...

sy pn kdg2 tu smgt nk mengomen entri tu tiba2 hilang..tp bknla bermakna kita sombong kan..huhuu

fRaMe+LenSeS said...

alhamdulillah kak Nadh da kembali. alhamdulillah suka2. :D

fazrulnoor said...

sedang menyinggahkan diri ke blog menarik ini..hahhaha

PinKy MoMMa said...

yayy dah ada skit slera makan larlingku ;)

wahhh hebak hebak..tegas je lain kali dengan mereka yang tak de sivik ni..

Aida78 said...

wah selero MCD nak cikitt....

Gen2Merah said...

kak aizamia menghilang lagi ye.... ehehehehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bubur?? fevret tu! best, memang rasa tak puas kalau dh nafsu makan membuak-buak!

budak.mata.empat said...

besaq selera ^^

aizamia3 said...

Gen2Merah:
hilang lagi untuk kesekian kalinya.. :(

mamaNoriz said...

patutla lama tak jenguk saya...hehe

takpe, biasalah tu hormon lum stabil kan...huhuhu

mm geram dgn org suka blok keta ni...
klu dia kena camana ek?

ariana said...

Sementara ada selera, makan lah Ai..
Demi kesihatan bersama yg dalam tu..:)

wanie wonek said...

kuat jugak makan eh. btw saya baru follow blog ni. kalau sudi terjah la blog saya.

http://waniewonek.blogspot.com

Tabung Purba

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...